Home Місто Юні житомирські десантники вчились охороняти державний кордон України. ФОТО

Юні житомирські десантники вчились охороняти державний кордон України. ФОТО

131

На початку липня один день пліч-о-пліч із українськими прикордонниками провели 23 вихованці Школи юних десантників м. Житомира.

Наймолодшим учасникам по 8 років, найстаршому – 17 років, серед яких є одна дівчина.

Діти наживо побачили роботу прикордонників на пунктах пропуску.

Також юним десантникам продемонстрували принцип роботи службових собак, а саме обшук, виявлення вибухівки, інших вантажів та майна, яке є незаконним, і припинення випадків незаконного їх переміщення. В ході екскурсії дітям показали, як відбуваються затримання тих, хто порушує перетин державного кордону. Також вони мали можливість оглянули зброю і техніку й сфотографуватись з нею.

Про це повідомив тренер з військово-спортивного багатоборства Школи юних десантників Валентин Романчук.

Тренер переконаний такі екскурсії сприяють патріотичному вихованню підростаючого покоління, розвитку почуття громадянської гідності, відповідальності й обов’язку.

«Мені телефонують батьки і кажуть, що вже всі хочуть бути прикордонниками. Навіть ті діти, які до цього часу, хотіли в майбутньому обрати іншу професію, – усміхаючись розповідає Валентин Романчук. – Коли розказуєш про Збройні Сили України під час занять – це одне, а коли діти самі, наживо, побачили роботу прикордонників – це зовсім інше».

Ініціаторами та організаторами незабутньої екскурсії для дітей стало Північне регіональне управління Державної прикордонної служби України і, зокрема, Житомирський прикордонний загін, який охороняє ділянку з Республікою Білорусь.

За словами Валентина Романчука, минулого року була сформована група юних друзів прикордонників. Тоді і почалась співпраця з Житомирським прикордонним загоном. «Заздалегідь разом із прикордонниками було заплановано провести 10 днів, проте, зважаючи на не просту ситуацію на сході України, ми провели один день», – повідомив тренер.

Тим не менше, за словами тренера, позитивних вражень у дітей море. «Дітям стільки приділили уваги. Ми всі дуже вдячні за можливість провести день, екскурсію і побачити своїми очима, як працюють прикордонники. Дуже сподіваємось на співпрацю в майбутньому. Сил і здоров’я нашим прикордонникам», – підкреслив Романчук.

Аліна Дембіцька


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here