Home Місто ”Вважаю за честь, що керую злагодженим колективом фахівців військової справи, – ...

\”Вважаю за честь, що керую злагодженим колективом фахівців військової справи, – Командувач ВДВ Забродський

115

Особовий склад Командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України відзначив четверту річницю з дня формування своєї військової частини. Не зважаючи на свій «молодий вік», цей потужний орган військового управління, пройшов досить важкий бойовий та героїчний шлях.

Ще до початку тривожних подій на Сході країни, керівний склад Командування ВДВ здійснював управління одними із найбільш боєздатних та елітних частин і підрозділів Збройних Сил України. Завдяки цьому, саме українські «крилаті піхотинці» одними із перших вступили в бій з бойовиками на полум’яному Донбасі.

Керівний склад та офіцери Командування ВДВ із перших днів проведення антитерористичної операції виконують бойові завдання на найбільш складних напрямках, з боями пройшли багато «пекельних» точок Донбасу: Слов’янськ, Краматорськ, Ямпіль, Сніжне, Донецький та Луганський аеропорти, Савур-Могилу, Шахтарськ, Дебальцеве, Нижню Кринку, Авдіївку, Опитне тощо.

– День народження частини традиційно є важливою подією. Вкрай символічно, що наша частина зустрічає цю дату не в пункті постійної дислокації, а в польових умовах під час проведення планових заходів бойової підготовки. Вважаю за честь, що керую таким згуртованим і злагодженим колективом фахівців військової справи, – відзначив Командувач ВДВ Збройних Сил України генерал-майор Михайло Забродський.

Офіцери Командування ВДВ постійно виконують завдання в місцях, де знаходяться підрозділи бригад – на полігонах, в підпорядкованих військових частинах та безпосередньо в зоні проведення антитерористичної операції. За професіоналізм, мужність та відвагу особовий склад Командування ВДВ відзначені відомчими відзнаками та державними нагородами.

А військові полководці незалежної України Командувач ВДВ генерал-майор Михайло Забродський та Начальник штабу – перший заступник Командувача ВДВ генерал-майор Андрій Ковальчук удостоєні найвищої відзнаки країни – звання «Героя України».

Прес-служба Командування ВДВ

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here