Home Місто ”Він був сміливий від Бога”, – побратими загиблого добровольця Вадима Антонова з...

\”Він був сміливий від Бога\”, – побратими загиблого добровольця Вадима Антонова з Житомира. ФОТО

353

Для сотень людей він назавжди залишиться щирим, мудрим, надійним та сміливим "Самальотом", який рвався у бій, прагнув змінити країну й звільнити її від російських окупантів.  

У серпні минулого року в Іловайському котлі батальйон "Донбас" втратив своїх кращих бійців. 38-річний житомирянин Вадим Антонов загинув 10 серпня поблизу Іловайська.

Рідні до останнього сподівалися знайти його живим чи хоча б у полоні, але напередодні стало відомо, що  тіло Вадима вдалося виявити після ДНК-експертизи. Прощання з патріотом і вірним сином свого народу 7 лютого влаштували у центрі Житомира на майдані Корольова.

В останню путь Антонова  проводжали рідні, друзі, активісти Майдану, разом з якими пройшов усі труднощі революції Гідності й ті, з ким доля звела у батальйоні "Донбас", куди пішов добровольцем попри те, що мав "білий" білет.

Нацгвардійці з "Донбасу" вибачалися перед батьками Вадима, що не вберегли його життя, але пообіцяли усім зберегти Україну. Разом з присутніми бійці слухали гімн батальйону "Донбас" та України. Також вони попросили не називати події на Сході антитерористичною операцією, як думали свого часу добровольці та військові. Кажуть, що це війна, участь в якій беруть російські війська. 

"Він був сміливий від Бога, – розповів про загиблого його командир. –  Вроджений воїн. Без страху йшов вперед. Рвався у бій так, що мені часом доводилося його стримувати. Він спішив якомога швидше звільнити нашу землю від цієї нечисті. Вірю, що з часом його ім’я носитиме одна з вулиць міста. Його страх не доганяв, він переганяв його. Сподіваюся, що ви ніколи не забудете про свого героя".

Побратими Вадима пояснюють, що позивний "Самальот" він отримав через прізвище Антонов. Втім, житомирянин завжди поводився вільно, з розправленими крилами брався виконувати усі бойові завдання.  У нього було дві турботи – мама та Україна. 

Саме матері Вадима Антонова голова Житомирської ОДА Сергій Машковський  7 лютого й вручив  орден «За мужність» III ступеня (посмертно).  

Жінка йшла за труною сина, тримаючи шеврон "Донбасу" і просила у Бога, аби він вберіг усіх захисників, а війна закінчилася перемогою України. Крім батьків у загиблого залишилася ще дружина та донька.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото у спільноті Першого житомирського у соцмережі

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here