Home Місто Відкритість до ЗМІ та джинси для співробітників, – нові правила роботи голови...

Відкритість до ЗМІ та джинси для співробітників, – нові правила роботи голови Житомирської ОДА

153

 Ігор Гундич кілька місяців був заступником голови Житомирської ОДА,  а після відтавки Сергія Машковського виконував обов’язки керівника облдержадміністрації. Після конкурсу, участь в якому взяло 16 осіб, Гундич був призначений головою Житомирської обласної адміністрації, а представив його минулого тижня під час свого візиту в Житомир Президент Петро Порошенко.

Вже 2 листопада про пріорітетні напрями роботи на посаді очільника області Гундич розповідав журналістам під час прес-конференції.

Каже, що поки у нього нема команди. Є він, а також один заступник і три вакантні місця. У найближчі два місяці має намір підібрати відповідних людей на ці посади. Поки проводить зустрічі, переговори, спілкується з кандидатами.

«Я звик віддаватися роботі на 100 %. Коли прийшов сюди, то додому повертаюся пізно, дружина вже починає скаржитися, бо коли йду, діти ще сплять, а повертаюся – вони вже сплять, – зауважив Ігор Гундич. – Хочу знайти заступників, які так би само віддавалися справі. Це мають бути енергійні та драйвові люди, які хочуть щось змінити, а не просто відсидіти на роботі день та «кічитися» тим, що вони заступники голови ОДА.  Зміни і реорганізація структури будуть. Зараз є такі люди, які в коридорах розповідають, що того пережили, і того пережили. Кажу одразу: мене вони не переживуть. Ті, хто своєю заслугою вважають, що 20 років працюють на державній службі, а коли запитуєш, що вони зробили, не мають, що відповісти, тут більше працювати не будуть. Ми маємо   пріорітетні завдання, які реально виконати, але треба відповідально ставитися до своїх обов’язків».

Крім цього, Гундич говорить про свою відкритість до представників ЗМІ. Просить звертатися за коментарями, готовий відповідати на усі питання, а ще навіть обіцяє дати особистий номер, наголошуючи, що у багатьох журналістів він уже є.

Під час прес-конференції посадовець одразу ж прийняв пропозицію інтернет-ресурсу завітати на прямий ефір.

Відкритими до преси мають стати усі співробітники управлінь та департаментів установи, а  біля ОДА  облаштують зону вільного wi-fi.

Втім, куди більшою несподіванкою стануть так звані «вільні п’ятниці», коли працівники облдержадміністрації, у разі відсутності офіційних зходів, зможуть приходити на роботу в джинсах.

«У нас багато молодих люде працює. Треба ламати стереотипи, бо всі звикли, що у  кабінетах носять краватки, костюми. Звичайно, якісь шорти – це вже занадто, але джинси та інший не класичний одяг можна», – сказав Гундич і пояснив, що надихнувся прикладом іноземних чиновників.

Таким чином, у Житомирській ОДА впроваджуватиуть ініціативу «Відкрита ОДА» – комплекс заходів для посилення публічності в діяльності органу влади.

Ігор Гундич  уже підисав доручення  про відкритість у спілкуванні зі ЗМІ, оперативне і невідкладне надання коментарів і відповідей на запити, планує систематично проводити   брифінги і прес-конференції.

Юлія ДЕМУСЬ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here