Home Місто ”Велодень” у Житомирі зібрав сотні учасників. ФОТО

\”Велодень\” у Житомирі зібрав сотні учасників. ФОТО

127

У Житомирі  28 травня вже традиційно провели Велодень. Цьогоріч учасники велоколони, серед яких багато дітей, разом із національною символікою та символікою компаній, навчальних закладів, організацій стартували із Замкової гори і проїхалися містом  через вул. Перемоги, вул. Домбровського, вул. Покровську, по вул. Київській, вул. Вокзальній, через вул. Вітрука, вул. Т. Шевченка, , а фінішували через вул. Велику Бердичівську та майдан Соборний.

Приєдналися до сотень велосипедистів і міський голова Житомира Сергій Сухомлин разом з донькою, а також Віце-прем’єр-міністр  Геннадій Зубко разом з дружиною. Обоє одягнули футболки із символікою 95 бригади.

«Такі свята, як сьогодні – це можливість побачити потенціал та кількість людей яким небайдужий велосипед. У минулому році ми встановили близько 140 велопарковок. Ми будемо продовжувати їх встановлювати біля кожної адміністративної будівлі та зон відпочинку. У цьому році ми виділили гроші на організацію плану руху по майдану Соборному. Зараз зі швейцарськими консультантами ми узгоджуємо цей проект, щоб він відповідав європейським стандартам», – сказав Житомирській міський голова Сергій Сухомлин.

У свою чергу, Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко зауважив, що Житомир завжди був спортивним містом і постійно розвивається у цьому напрямку.

«Сьогодні на вулиці Житомира виїхали тисячі велосипедистів. Те, що зараз робить міський голова Сергій Сухомлин для велоруху в Житомирі –це дуже важливо. За рахунок європейських коштів, міського бюджету та інших джерел потрібно впроваджувати проект велодоріжок, щоб у Житомир їздили кататися велосипедисти зі всієї України. Дуже приємно, що сьогодні на велосипедах багато молоді та дітей», – підкреслив Геннадій Зубко.

Мета Велодня — самоорганізація велосипедистів та популяризація здорового та активного способу життя, велосипеда як екологічної альтернативи міському автомобілю, створення цивілізованих умов для велосипедистів.

У рамках Велодня працювала фотозона і діяла тематична фотовиставка. Окремо працює локації, де обговорюють велоконцепцію міста, проведять майстер-класи з обслуговування велосипеду. На зеленій зоні працює локація йоги, в поруч  – ворк-шоп здорової їжі.

Родзинкою святкування Велодня-2017 буде вело-тріал-шоу, що розпочнеться о 14:00 на Замковій горі.

Також організатори проводять конкурс дитячого веломалюнку,  лотерею та багато інших сюрпризів. Велодень планують завершити переглядом кінофільмів на велосипедну тематику.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here