Home Місто В Житомирській області судитимуть бійця НВФ ”Восток”

В Житомирській області судитимуть бійця НВФ \”Восток\”

117

Прокуратурою Житомирської області у понеділок, 21 березня, затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом сприяння діяльності терористичної організації та участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях, за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року особа виїхала до Донецької області, де стала активним учасником терористичної організації «ДНР» та незаконного військового формування «Восток».

Як повідомляють в прокуратурі, наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Усього, за результатами проведення спеціального досудового розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії, протягом останніх пяти місяців прокуратурою області затверджено та скеровано до суду 4 обвинувальні акти стосовно 6 осіб за фактами сприяння терористичній організації та участь у діяльності незаконних збройних формуваннях.

Зокрема, осіб обвинувачено в організації забезпечення терористичної організації зброєю з метою її подальшого застосування у збройних протистояннях із правоохоронними органами України та військовослужбовцями Збройних Сил України.

Наразі одна особа, стосовно якої розслідувано кримінальне провадження за фактом організації побиття у м. Житомирі учасників Євромайдану, розшукується судом. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях зазначеної категорії здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here