Home Місто В Житомирі відкрили дошку ”кіборгу”, який загинув у день свого 24-річчя. ФОТО

В Житомирі відкрили дошку \”кіборгу\”, який загинув у день свого 24-річчя. ФОТО

126

Віднині учнів та вчителів гімназії № 3 щоденно зустрічатиме фото житомирянина Дмитра Ільницького. Цей героїчний хлопець в березні минулого року добровольцем відправився у зону АТО на Схід країни у складі 95 бригади.

У гімназії він навчався з 2001 по 2005 рік, потім був студентом коперативного коледжу бізнесу і права та агроекологічного  університету. У батьків Дмитро був єдиним сином і на війну він відпраився в першу чергу, щоб захистити мирне небо над їхніми головами.

Під час бою в районі села Піски наприкінці листопада 2014 року десантник Ільницький отримав поранення і лікарям не вдалося врятувати його життя. Найстрашніше, що саме 29 листопада Дмитру виповнилося 24 роки, але він так і не відсвяткував цей день. Бійця посметрно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ст.

Побратими згадують, що хлопець був вимогливим, але справедливим командиром, воював на передовій і завжди підтримував інших.

Життєрадісним та активним Дмитра запам’ятають і в його рідній гімназі, куди він прийшов після навчання у ЗОШ № 23. Директор гімназії відзначила, що поки своєму випускнику відкрили меморіальну дошку, але планують облаштувати куточок його пам’яті. У травневі дні якраз минає 10 років як Ільницький залишив поріг рідної школи

Присутні на  відкритті дошки 26 травня активісти, волонтери, заступник міського голови Олександр Бочковський, заступник командира 95 бригади Володимир Лагута, друзі загиблого подякували батькам Дмитра Ільницького за виховання сина, який з гідністю виконував свій громадянський обов’язок і захищав країну до останнього. Житомир та Україна ніколи не забудуть ім’я свого славетного "кіборга", – запевняють вони.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here