Home Місто В Житомирі Великдень об’єднав різні народи

В Житомирі Великдень об\’єднав різні народи

75

23 квітня у Житомирі відбувся яскравий мистецький захід «Великдень єднає всіх». Мета його проведення полягає в тому, аби об’єднати різні народи, які проживають на території України та нашої області, незважаючи на етнічні, мовні та релігійні відмінності. Приводом для такої інтеграції став Великдень, святкування якого цього року співпало у багатьох релігійних конфесіях. Всі гості культурного дійства отримали унікальну нагоду ознайомитися з німецькими, польськими та українськими великодніми традиціями.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков зазначив про те, що проведення таких заходів має важливе значення, оскільки сприяє міжнародному співробітництву як на регіональному, так і на загальнодержавному рівнях у різних сферах. Володимир Юрійович висловив сподівання, що цього року буде підписана угода про співпрацю між Житомирською областю та Сілезьким воєводством Республіки Польща, яка дозволить активізувати дружні зв’язки між двома регіонами.

За словами голови громадської організації «Польсько-німецько-український центр «Життя в єдності» Руслани Зубрицької, національно-культурні заходи сприяють об’єднанню всього українського суспільства у такий непростий для нашої держави час навколо спільних духовних цінностей. А голова німецького національно-культурного товариства «Відергебурт» Володимир Піньковський переконаний в тому, що це перший такий масштабний захід на теренах Житомирщини, якому вдалося об’єднати представників різних етнічних спільнот. Він вважає, що це знакова і непересічна подія. Вона показує, що на зміну радянським святам в наше суспільство повертаються давні історичні традиції.

Організатори заходу мають намір вже наступного року розширити його масштаби до рівня міжнародного фестивалю, на якому носії різних культур донесуть до українців багатство своїх звичаїв святкування Великодня як одного із найбільших релігійних свят у світі.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here