Home Місто В Житомирі студентам показали розподіл, пресування і пакування відходів на сміттєзвалищі

В Житомирі студентам показали розподіл, пресування і пакування відходів на сміттєзвалищі

115

На території полігону ТПВ  та ТОВ «Екопромімпекс» 20 квітня для студентів 3-4 курсу Житомирського національного агроекологічного університету, які навчаються на   факультеті екології і права,  провели  науково-практичні заняття.

Студенти ЖНАЕУ  ознайомилися з особливостями розташування, структурою та робочою картою полігону ТПВ, умовами прийому і морфологічним складом відходів.

Керівник проекту Валентин  Стойко  показав студентам техногенно-небезпечні ділянки полігону, зокрема місце накопичення токсичного фільтрату та його шкідливий вплив на прилеглі території.

У Житомирі, на жаль, роздільний збір ТПВ майже не розвинений (за виключенням контейнерів ТПВ ЖЕК № 4), що призводить до вивозу на міський полігон невідсортованих ТПВ, і зумовлює складність їх переробки та утилізації.

Наразі з початку експлуатації полігону (1957 р.) нагромадження ТПВ досягло критичної межі.

Тому на міському полігоні ТПВ у 2015 році ТОВ «Екопромімпекс» був встановлений сміттєсортувальний комплекс, з принципом дії якого і були ознайомлені студенти  під час візиту.

Їм показали, яким чином відбувається розподіл сміття за фракціями, їх пресування і пакування.

Студенти мали змогу побачити установку для перетворення біогазу (метану), який збирається за допомогою свердловин, і піддається утилізації для отримання теплової та електричної енергії.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here