Home Місто У Житомирі школярів навчають знімати власне кіно

У Житомирі школярів навчають знімати власне кіно

133

 

В місті стартував перший Житомирський Учнівський Кінофестиваль «ЖУК». В рамках фестивалю школярі створюватимуть короткометражні стрічки та доводитимуть, що героєм може бути і  захисник Вітчизни, і кожен, хто робить героїчні вчинки у повсякденному житті. Ідейним натхненником фестивалю є директор ГО «Творча студія ДрімСтеп» Богдан Яремчук. За його словами, ідея створити фестиваль виникла під час роздумів про те, що він може зробити для свого міста.

Вікових обмежень та вимог до навичок зйомки, монтажу чи акторської гри не має. Участь у фестивалі можуть взяти усі бажаючі серед учнів шкіл. З наступного тижня розпочнуться майстер-класи з акторської майстерності, режисури, зйомки та монтажу. Окрім того, за школами будуть закріплені куратори, які у ході створення фільмів даватимуть поради та консультації.

«Ми плануємо відзначити школярів у близько 14 номінаціях: кращий сценарій, кращий режисер, краща чоловіча та жіноча ролі, краща операторська робота і монтаж та лідер глядацьких симпатій»,– Богдан Яремчук, директор ГО «Творча студія ДрімСтеп».

Конкурс триватиме до середини квітня. По його завершенню організатори обіцяють провести урочисту церемонію нагородження з червоною доріжкою та статуетками із символом фестивалю. В подальшому команда «Творчої студії ДрімСтеп» сподівається, що фестиваль набере всеукраїнського масштабу.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here