Home Місто В Житомирі молоді науковці говорили про екологічний розвиток в рамках євроінтеграції

В Житомирі молоді науковці говорили про екологічний розвиток в рамках євроінтеграції

117

 

Більше 60 учасників, які представляють вищі навчальні заклади із 10 українських міст, 28 травня взяли участь у Міжвузівській науково-практичній конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Екологічний розвиток країни в рамках європейської інтеграції».

Подібний захід уже вдруге за цей рік проводять на базі Житомирського державного технологічного університету і в планах організаторів влаштувати онлайн-конференцію чи навіть Міжнародну конференцію із обговорення екологічних питань.

Співорганізаторами конференції виступили одна з провідних громадських екологічних організацій Всеукраїнська екологічна ліга (Шемет О.В., заступник Голови виконкому Всеукраїнської екологічної ліги, Пащенко О.В., заступник Голови Всеукраїнської екологічної ліги), а також Науково-методичний центр Управління освіти Житомирської міської ради, Державна екологічна інспекція у Житомирський області, Одеський державний екологічний університет, Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, та інші ВУЗи України.

 Старший викладач кафедри екології ЖДТУ Галина Кірейцева розповідає, що ідею з проведенням такої конференції підтримав відділ міжнародних зв’язків у особі його керівника – Василя Мамрая.

Про своє бажання приєднатися до заходу заявила велика кількість учасників з різних міста. Але через складну ситуацію приїхати особисто змогли не всі, однак слідкують за перебігом конференції в онлайн-режимі.

Між іншим, онлайн-збірник доповідей і тез учасників конференції так само буде доступний в Інтернет-мережі і безпосередньо на сайті Житомирського державного технологічного університету.

«Ми екологи і виступаємо за раціональне природокористування, тож бережемо папір і використовуємо новітні можливості, – каже Галина Вікторівна. – Результати роботи подамо на Міносвіти і сподіватимемося, що надалі їх активно використовуватимуть інші науковці. На нашій конференції є учасники з Харкова, Запоріжжя, Одеси, Дніпропетровська та інших міст. Зацікавився конференцією учасник з Білорусі . Студенти нашого технологіного університету також підготували свої дослідження. Зокрема, студентка ГЕФу озвучить проблеми нашого регоіну, що виникають внаслідок самовільного видобутку бурштину».

Юлія ДЕМУСЬ


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here