Home Місто В Житомирі 36 родин загиблих учасників АТО звільнили від сплати комунальних послуг

В Житомирі 36 родин загиблих учасників АТО звільнили від сплати комунальних послуг

138

Депутати міської ради внесли зміни до рішення міської ради «Про звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих», а також затвердили  у новій редакції Положення про порядок звільнення  членів сімей загиблих від сплати за комунальні послуги.

Відтак, визначено механізм здійснення звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги (крім електро- і  газопостачання ) членів сімей загиблих. За новими змінами, визначено, що від сплати за житлово-комунальні послуги звільняються члени сімей загиблих.
 
"На державному рівні законодавство звільняє учасників бойових дій від сплати за житлово-комунальні послуги 75%, а члени сімей загиблих залишилися недозахищеними державою, – говорить Вікторія Краснопір, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради. – При наявності посвідчення членів сім’ї загиблого, держава звільняє від сплати ї за житлово-комунальні послуги тільки на 50 %.

Тому ще 50 %  має взяти на себе міська рада. У разі якщо члени сімей загиблих ще не мають таких посвідчень, тобто вони в стадії оформлення, то дана категорія  звільнятиметься від сплати за житлово-комунальні послуги на 100% за кошти міського бюджету".
 
Отже, Комплексною міською цільовою програмою соціального захисту населення на 2016-2020 роки та міським бюджетом на 2016 рік передбачено звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги (крім електропостачання та газопостачання) членів сімей загиблих учасників АТО. Таких сімей у Житомирі 36. У  міському бюджеті на 2016 рік передбачено 500 тис. грн для відшкодування пільг, – повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here