Home Місто В Ружинському районі сільський голова незаконно працевлаштував свою дружину

В Ружинському районі сільський голова незаконно працевлаштував свою дружину

76

Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративного протоколу про вчинення сільським головою правопорушення, пов’язаного із корупцією, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Установлено, що голова сільської ради, що у Ружинському районі, будучи посадовою особою, уповноваженою на виконання функцій органу місцевого самоврядування, порушив вимоги антикорупційного законодавства та допустив конфлікт інтересів.

Зокрема, підписавши розпорядження про прийняття (із 1 жовтня 2016р)  на посаду вихователя дошкільного  навчального закладу своєї дружини, не повідомив представницький орган місцевого самоврядування – сесію сільської ради – про наявність у нього реального конфлікту  інтересів.

У подальшому посадовець, будучи ознайомлений із вимогами антикорупційного законодавства, видавав розпорядження про преміювання працівників дитсадочка, які безпосередньо йому підпорядковані, у тому числі і своєї дружини.

Такими діями сільський голова порушив вимоги  Закону України «Про запобігання корупції» та вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Постановою Ружинського районного суду особу визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за зазначеною статтею КУпАП  та притягнуто до відповідальності у виді штрафу  в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here