Home Місто У Житомирському технологічному університеті зібрали і передали військовим дві тисячі книг. ФОТО

У Житомирському технологічному університеті зібрали і передали військовим дві тисячі книг. ФОТО

147

Студенти, професорсько-викладацький склад, студентський профком і студентський ректора, а також друзі Житомирського державного технологічного університету за два тижні зібрали більше двох тисяч книг, які 28 квітня передали військовослужбовцям у рамках загальноміського соціального проекту "Подаруй солдату книгу".

Перший проректор ЖДТУ Оксана Олійник відзначає, що ця акція стала продовженням усіх тих благодійних заходів, що проводяться в університеті з початку проведення АТО на підтримку захисників.

«Наш університет взяв на себе місію допомагати й підтримувати українських бійців, адже завдяки їх щоденним подвигам на передовій, ми маємо мир і спокій у наших містах, можемо навчатися працювати, – говорить Олійник. – Допомагаємо тим, хто на Сході – теплими речами, продуктами, і тим, хто перебуває на лікуванні в госпіталях. Оскільки нині була потреба посприяти із збором книг для бібліотеки військової частини, то ми так само долучилися до цієї волонтерської ініціативи. За два тижні вдалося зібрати більше двох тисяч різних книг. Студенти, викладачі і друзі нашого технологічного університету приносили їх у бібліотеку або у Центр розвитку кар’єри ЖДТУ. Передаємо художню і навчальну літературу, посібники з психології. Є твори і збірники українських та зарубіжних письменників, а також фахова література з предметів, які викладаються у ЖДТУ».

Заступник військової частини польова пошта В3591 Ігор Данюк розповідає, що за спонсорські кошти вдалося відремонтувати приміщення бібліотеки і відновити її роботу. Тепер займаються її наповненням і раді будь-якій підтримці.

У знак вдячності за допомогу Данюк передав подяку ректору ЖДТУ Віктору Євдокимову, а всім, хто приєднався до акції "Подаруй солдату книгу" побажав миру. Переконаний, що саме такі заходи показують єдність українського народу і від того військовим у зоні АТО легше виконувати свій професійний обов’язок по обороні країни.

Також від кінотеатру «Україна» студентському профкому Владиславу Савіцькому передали безкоштовні запрошення на відвідування сеансів. Їм мають роздати учасникам акції по збору книг в ЖДТУ.

Ректор Віктор Євдокимов нагадав, що вже зараз в ЖДТУ на «бюджеті» навчається більше сотні учасників АТО. В університеті проводяться благодійні акції, ярмарки, забіги, під час яких збирають кошти на ліки для воїнів, продукти, тощо.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here