Home Місто У Житомирі з’явилася дошка ще одному загиблому герою – майору 30 бригади...

У Житомирі з’явилася дошка ще одному загиблому герою – майору 30 бригади Єрмаку. ФОТО

246

На фасаді Житомирської ЗОШ № 26 5 грудня відкрили та освятили меморіальну дошку майору 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олегу Єрмаку, який загинув під час виконання бойового завдання 23 жовтня 2015 року на Донеччині

На заході були присутні дружина та батьки військового, його бойові побратими, вчителі та учні школи, представники влади міста та настоятель і священики Свято-Михайлівського кафедрального собору.
 
На службу в 30 бригаду Єрмак пішов після закінчення військового інституту в Харкові. До цього мешкав з батьками в Житомирі і ходив у школу № 26. Перша вчителька згадує, що Олег був дуже старанним, батьки могли пишатися таким сином. Захоплювався спортом, читав вірші. Потім продовжив навчання у Харкові, пішов на службу, одружився, у молодій родині народилася донечка. Усі разом мешкали в м.Новоград-Волинський, де й поховали загиблого майора.
 
Дружина Олега – Катерина, згадує, що чоловік повсякчас був її опорою та підтримкою. Допомагав навіть тоді, коли був у зоні проведення АТО. Туди Відправився у березні 2014 року, а на початку жовтня 2015 приїздив у відпустку до рідних.
 
«Він був справжнім чоловіком. Прикладом для наслідування. Це людина сонце – щирий, позитивний, завжди жартував, – ділиться спогадами Катерина Єрмак. – Про війну майже не розповідав. Казав, що усе добре, але ми розуміли, що все не так. Розказував хіба про Степанівку, але там було таке, що й словами не передати. Люди думають, що війна десь далеко, але вона зовсім поруч. Вона щодня забирає життя найкращих. Діти залишаються сиротами, молоді жінки – вдовами. Наша донька постійно каже, що її тато герой, переглядаючи різні книги, де є інформація про нього та фото. За свободу і незалежність, яку ми всі сьогодні маємо, заплатили життям тисячі таких героїв. Їх потрібно пам’ятати».
Указом Президента України “За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність присязі” 33-річний майор 30 бригади Олег Єрмак «посмертно» нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
Юлія ДЕМУСЬ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here