Home Місто У Житомирі зросла вартість проїзду: маршрутки обладнали валідаторами, а водії мають видавати...

У Житомирі зросла вартість проїзду: маршрутки обладнали валідаторами, а водії мають видавати квитки

134

 Виконавчий комітет Житомирської міської ради минулого тижня затвердив нові тарифи на перевезення за умови встановлення валідаторів у маршрутних таксі. Рішення вступило в законну силу з 1 грудня.


КП "ЖТТУ" та КП "Житомиртранспорт" провели закупівлю, підготували та передали перевізникам мобільні валідатори в оренду. Впродовж двох днів, 29 та 30 листопада, навчали представників преревізників як використовувати валідатори.
 

 Зокрема, 1 грудня валідатори  таки з’явились у маршрутках, а водії  мають друкувати і видавати на них паперовий квиток пасажирам. Безготівкові розрахунки безконтактними картками на даному етапі впровадження здійснити не буде можливо.

Нагадуємо, що 1 грудня на міських автобусних маршрутах, які працюють у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху, вартість проїзду становить 5,0 грн. Учням шкіл та інших загальноосвітніх навчальних закладів у міських автобусних маршрутах проїзд становить – 2,0 грн.
 

Окрім того, перевізників зобов’язали за власний рахунок забезпечити перевезення впродовж всього робочого часу в міських автобусних маршрутах наступні пільгові категорії громадян:

• учасники АТО та члени сімей загиблих учасників АТО;

• інваліди І та ІІ групи;

• діти – сироти;

• діти – інваліди та особи, які їх супроводжують;

• особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 1 категорія;

• учасники бойових дій та інваліди війни;

• діти – інваліди, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою;

• діти з багатодітних сімей.

Для перевезення інших пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України, в міських автобусних маршрутах встановлено час: 10.00 до 16.00 години.


У соціальних мережах житомиряни діляться, що видавати квитки водіїі міських маршруток не поспішають. У більшості випадків їм про це нагадують пасажири, які самостійно просять чи вимагають видати їм квиток.


Крім цього, користувачі діляться, що загалом за кілька зупинок із таким проханням до водія звертається лише 2-3 людей, а решта просто платять 5 грн та проходять у салон.


Втім, саме встановлення валідаторів і з подальшою видачею квитків, це була одна зу мов, виконання якої і гарантувало перевізникам підвищення вартості проїзду до 5 грн.


Житомирянам радять відстоювати свої права і дбати про те, аби водій видавав квиток. Додатково це також дозволить вести рахунок пасажиропотоку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here