Home Місто У Житомирі за місяць мають встановити сміттєві баки у приватному секторі

У Житомирі за місяць мають встановити сміттєві баки у приватному секторі

97

Компанії, які займаються вивозом сміття, мають повністю забезпечити приватний сектор контейнерами. Також з жителями приватних будинків мають бути укладено 90% договорів на вивіз сміття. Таке завдання комунальним службам поставив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин на нараді по прибиранню міста після зими.

«У неділю всі контейнери були переповнені. Те, що  ПП "ВЖРЕП №4" вивозить сміття у пакетах – недопустимо. У першу чергу, це не доопрацювання комунальних служб. У договорах чітко сказано про зобов’язання перевізників сміття: забезпечення контейнерами приватного сектору та укладення договорів з жителями на їх вивіз. Конкурс виграли, гроші отримують, а зобов’язання не виконують», – наголосив Сергій Сухомлин.

Читайте також: У Житомирі триває місячник благоустрою.

Міський голова зазначив, що дає місяць на виправлення цієї ситуації.

«Я знаю, що деякі перевізники подавали фіктивні договори з жителями на вивіз сміття. По цим договорам не йде жодної оплати. Даю місяць на забезпечення контейнерами приватний сектор. Потім не ображайтесь. У перевізників на це було півтора року. Беріть контейнери, де завгодно. Якщо не будуть виконані умови міста, розриваємо договори, проводимо новий конкурс і зайдуть ті, хто буде нормально працювати», – каже міський голова.

Також Сергій Сухомлин зобов’язав управління автомобільних шляхів оприлюднити графік механізованого прибирання вулиць Житомира, який вже завтра мають оприлюднити на сайті міської ради: «Завтра кожен житомирянин має бачити графік прибирання вулиць міста. Чотири автомобілі мають постійно працювати, а жителі відслідковувати комунальну техніку за GPS-трекерами».

За матеріалами прес-служби міськради

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here