Home Місто У Житомирі втретє провели Форум роботодавців

У Житомирі втретє провели Форум роботодавців

109

Сьогодні,  16 травня у Житомирі проходить Форум роботодавців та ярмарок вакансій. 

Третій Форум роботодавців відбувся в проектному офісі «Інтегрованого розвитку міст в Україні». Привітали учасників заходу заступники міського голови Вікторія Краснопір та Світлана Ольшанська, а також директор департаменту економічного розвитку міської ради Микола Костриця.

«Ми радо вітаємо вас на Форумі роботодавців. Дуже добре, що у Житомирі розпочали говорити на тему  впровадження дуальної освіти. Адже ми всі розуміємо , що саме освітня галузь  є пріоритетною для розвитку нашої країни, – каже Вікторія Краснопір.-  Але освіта без практики є малоефективною. Тому  ми дуже хочемо, щоб освітяни мали можливість готувати якісні кадри, які знаходили б своє професійне втілення саме на наших житомирських підприємствах. Сподіваємося, що захід буде для вас цікавим, а  також продуктивним та корисним і для освітян, і для роботодавців, а найголовніше для молодих житомирян, для яких ми маємо створити умови для самореалізації. Розвиток мешканців міста – це і є розвиток Житомира».

«Хочу подякувати нашим підприємцям за те, що ви розвиваєте наше місто. Бажаю присутнім плідної дискусії та налагодження тісної співпраці», – зазначила Світлана Ольшанська.

Цьогоріч представники місцевої влади, бізнесу та навчальних закладів обговорили можливості впровадження елементу дуальної освіти  у Житомирі. 

Присутні  наголосили на актуальності питання практичної підготовки фахівців, а саме поєднання фундаментальної університетської освіти з набуттям практики під час виконання виробничих завдань, у тому числі й безпосередньо на робочому місці.  Також учасники Форуму зосередили  увагу на важливості адаптації найкращих європейських практик до умов та можливостей системи вищої освіти в Україні.

За результатами дискусії  було  передбачено  ряд перспектив щодо подальшого співробітництва навчальних закладів міста із  підприємствами – роботодавцями.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here