Home Місто У Житомирі відкриють реперфузійний центр для пацієнтів з інфарктами

У Житомирі відкриють реперфузійний центр для пацієнтів з інфарктами

138

Сучасний реперфузійний центр для лікування хворих у передінфарктному стані та хворих із гострим інфарктом планують відкрити у Житомирі вже незабаром. Початок роботи такого центру в обласній клінічній лікарні ім. О.Гербачевського анонсував голова ОДА Ігор Гундич під час відкриття сучасного комп’ютерного томографа на початку року.

 

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик перевірив хід виконання ремонтних робіт у приміщенні кардіохірургічного відділення лікарні, де буде знаходитись реперфузійний центр.

 

За його словами, на ремонт приміщення для такого сучасного центру, в якому допомогу одночасно зможуть отримати 12 пацієнтів, з обласного бюджету виділено 1,9 млн гривень. До 24 серпня планують завершити ремонтні роботи та установити  обладнання на суму більше 6,2 млн грн.

 

Завідуючий кардіохірургічного відділенням лікарні Микола Кушнір зазначає: «Реперфузійний центр із сучасним обладнанням дозволить рятувати щороку сотні життів жителів області. Для початку плануємо охопити пацієнтів з 50-кілометрової зони, потім зі 100-кілометрової, а згодом хворих зі всієї Житомирщини. Майже все необхідне обладнання закуплене. Зокрема, це 3 дихальні апарати, 12 приліжкових кардіомоніторів, багатофункціональні приліжкові панелі з кисневими розетками, спеціальні рециркулятори повітря, дефібриля́тор, шприцові насоси».

 

Для роботи реперфузійного центру у режимі 24 години на добу потрібен кваліфікований медперсонал у кількості близько 50 осіб.

 

Довідково: В Житомирській області щороку реєструється близько 1000 інфарктів. З них 70% – з високим ризиком смертності. В Україні в середньому виникає 50 тисяч інфарктів на рік.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here