Home Місто У Житомирі в 199 навчальному Центрі ВДВ влаштували День відкритих дверей. ФОТО

У Житомирі в 199 навчальному Центрі ВДВ влаштували День відкритих дверей. ФОТО

433

Вже незабаром 199 навчальний Центр ВДВ, який вже два роки функціонує в Житомирі, може стати навчально-тренувальним. Про це 21 травня повідомив Командувач ВДВ ЗСУ, генерал-лейтенант, Герой України Михайло Забродський під час урочистостей з нагоди відзначення річниці заснування Центру.

Зокрема, він наголосив, що основу центру складають військовослужбовці із бойовим досвідом, які пройшли «найгарячіші» точки АТО, – десантники 95 бригади та інших підрозділів ВДВ. Це еліта українського війська, на яку сьогодні покладено великі надії – готувати фахівців військової справи задля захисту незалежності й суверенітету України. Із появою навчально-тренувального центру можливості та умови для підготовки лише покращаться.

У своєму виступі Забродський подякував усім десантникам, які обороняли країну і досі стоять на східних рубежах, а також разом з присутніми вшанував пам’ять загиблих військовослужбовців 199 Центру ВДВ – Радислава Атішева, Олександра Оцабери, Руслана Півня.

В рамках святкування другої річниці Центру, військовослужбовці отримали нагороди та відзнаки.

Михайло Забродський вручив орден Богдана Хмельницького, орден Данила Галицького, медалі, грамоти, годинники. Також подяки десантники отримали від ОДА, облради та міського голови Житомира.

У свою чергу від керівництва Центру слова подяки звучали для волонтерів та усіх, хто підтримує українську армію протягом трьох років війни.

Для житомирян 21 травня у військовій частині на Корбутівці влаштували День відкритих дверей – демонстрували техніку, вражали показовими виступами, представили концентру програму, тощо.

Крім цього, на території Центру відкрили капличку та пам’ятний знак загиблим на Сході захисникам.

Юлія ДЕМУСЬ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here