Home Місто День Європи у Житомирі: закордонні делегації, багато музики і фестиваль єропейської кухні....

День Європи у Житомирі: закордонні делегації, багато музики і фестиваль єропейської кухні. ПРОГРАМА

98

Традиційно у травні європейське співтовариство відзначає День Європи. Особливістю святкування Дня Європи-2017 у Житомирі є те, що 19-20 травня буде утворено спільний простір Житомира та міст-побратимів. Житомир відвідають офіційні делегації з міст Кутаїсі (Грузія), Монтана (Болгарія), Плоцьк (Республіка Польща), Битом (Республіка Польща).

19 травня приєднається делегація зі Словенії. А 20 травня – урядовці та представники сейму Республіки Польща.  

Вже повідомили про участь у заходах віце-маршалек Сейму Республіки Польща Ришард Терлецький, Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, віце-мер міста Монтана Станіслав Станоєв, голова адміністрації мерії Кутаїсі Звіад Лавакхіа. Заходи також відвідає Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Наташа Прах.

Читайте також: На джаз-фесті в Житомирі виступлять Anna Kuksa, Vlad Karashchuk, «New Brain Trio», «Katya Chilly Group», «Freenology»

Цьогоріч житомирян на Дні Європи чекає багато сюрпризів та новинок. Зокрема, 19 травня на майдані імені С.П. Корольова о 18:00 розпочнеться концерт за участі артистів Сілезької опери (Республіка Польща) у супроводі Симфонічного оркестру «Lords of the Sound» (м. Київ), Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги, G-ART #всепоцимбалах: виконання світових рокових хітів на українських народних інструментах та багато іншого.

20 травня о 12.00 за адресою Леха Качинського, 2 відбудеться урочисте відкриття пам’ятної дошки Леху Качинському. На захід також запрошені донька Президента Республіки Польща Л. Качинського – Марта Качинська, керівники полонійних місцевих громадських організацій.

20 травня на вулиці Михайлівській за участі гостей із міст-побратимів о 14.00 розпочнеться публічна дискусія на тему: «Європейські цінності. Досвід добросусідства». Модератором дискусії буде відомий журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіа-експерт та медіа-тренер – Андрій Куликов.

Окрім цього, на Михайлівській проходитиме культурно-мистецький фестиваль національних товариств міста Житомира, фестиваль європейської кухні, о 16:00 розпочнеться виступ вуличних музикантів: запрошені гості «ATOMIC SIMAO» (м. Київ). На Замковій горі з 17.00 проходитиме IV Житомирський джаз-фест «Jazzomir».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here