Home Місто У Житомирі школі, на фасаді якої відкрили дошку військовому Амельчакову, пропонують присвоїти...

У Житомирі школі, на фасаді якої відкрили дошку військовому Амельчакову, пропонують присвоїти його ім\’я

274

Старший лейтенант 30 бригади Юрій Амельчаков загинув наприкінці липня 2014 року у зоні АТО на Донеччині.

Його група потрапила у засідку, були загиблі та поранені, двоє військовослужбовців і досі офіційно вважаються зниклими без вісті.

Амельчаков під ранок 31 липня востаннє зателефонував дружині, мав важкі поранення і ледь говорив. Більше інформації про нього не було. Тривалий час його не могли знайти, тіло виявили наприкінці року, а потім ще 8 місяців пішло на ідентифікацію. Поховали загилого героя на Смолянському кладовищі у Житомирі.

Власне, у Житомирі Юрій народився, закінчив школу № 21, що була неподалік від його дому, тут мешкають його рідні. У військового залишилася дружина і двоє дітей.

Про це розповіли під час відкриття меморіальної дошки пам’яті загиблого учасника АТО Юрія Амельчакова на фасаді його рідної школи 20 жовтня.

З цієї нагоди у дворі школи організували лінійку-реквієм, де були присутні представники влади міста, бойові побратими, друзі і рідні загиблого, волонтери, а також родичі інших загиблих у зоні АТО житомирян.

Дружина Юрія подякувала присутнім, що прийшли вшанувати її чоловіка і закликала пам’ятати усіх, хто віддав своє життя за Україну за час бойових дій на Сході країни.

Демобілізований десантник 95 бригади Валерій Логвінов під час виступу закликав адміністрацію школи, управління освіти міськради та керівництво міста підтримати пропозицію щодо присвоєння школі № 21 у Житомирі імені загиблого земляка, героя Юрія Амельчакова.

Дошку відривали кращі учні школи, а освятив настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о.Богдан Бойко.

Відзначимо, що указом Президента України від 16 січня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Юрій Амельчаков нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Юлія ДЕМУСЬ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 27-річному десантнику Атішеву відкрили меморіальну дошку в Бердичеві


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here