Home Місто У Житомирі рятувальники тренувалися ліквідовувати пожежу на нафтобазі

У Житомирі рятувальники тренувалися ліквідовувати пожежу на нафтобазі

84

21 червня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в Житомирі на території нафтобази сталось загоряння розлитого бензину на площі близько 300 м2 та існує загроза розповсюдження полум’я на сусідні резервуари з пальним. Внаслідок надзвичайної події двоє працівників бази отримали опіки. Персонал об’єкту негайно приступив до проведення евакуації. Така легенда була взята за основу проведення тренувального тактико-спеціального навчання з особовим складом чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів Житомирського гарнізону.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику, на території нафтобази спостерігалось сильне задимлення. Двох потерпілих внаслідок надзвичайної події бійці ДСНС віднесли у безпечне місце до прибуття медиків.

В подальшому для ефективної ліквідації пожежі було створено 2 оперативні дільниці. Перша з них проводила пінну атаку для гасіння розлитого нафтопродукту, а друга – охолоджувала сусідні резервуари. Близько двох годин знадобилось вогнеборцям для ліквідації умовної пожежі.

– Цей об’єкт малознайомий для нас, – розповідає заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський. – Саме тому нам було особливо важливо з’ясувати стан його протипожежної безпеки, як вирішується питання водопостачання, як обізнана пожежна команда підприємства стосовно дій у разі пожежі тощо. Крім того, ми перевірили рівень підготовки наших підрозділів, які можуть виїжджати на такі пожежі. Загалом залучалось 33 чоловіка особового складу та 8 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Дані навчання можна оцінити на «задовільно». На нашу думку є недоліки з боку адміністрації об’єкту, також були недоліки і в діях рятувальників. Проте ми детально проаналізували їх для якомога швидшого виправлення та недопущення у подальшому.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here