Home Місто У Житомирі проводять безкоштовні обстеження хворих на псоріаз

У Житомирі проводять безкоштовні обстеження хворих на псоріаз

306

Псоріаз – одне з найбільш частих шкірних захворювань, на яке в середньому страждають від 2 до 7 відсотків жителів усієї планети. Найбільш ранній початок псоріазу було зафіксовано на Фарерських островах Данії, регіоні з холодним і вологим кліматом, де в чоловіків він починався в середньому у віці 13 років, а у жінок у 12 років, причому незалежно від наявності цього захворювання у сім’ї.

«В Україні у 2015 році зареєстровано 109938 хворих на псоріаз, з них дітей до 17 років – 6859. У Житомирській області перебувало на обліку 4799 хворих, з них дітей – 121», – розповідає завідуюча диспансерним відділенням обласного шкірно-венерологічного диспансеру Ольга Склярова.

З її слів, псоріаз є хронічним неінфекційним захворюванням, яке характеризується появою на шкірі висипу у вигляді ділянок потовщення шкіри (інфільтрації), з почервонінням (еритемою) та лущенням на поверхні елементів висипу. В залежності від форми захворювання та перебігу локалізація, розміри та інші характеристики елементів висипу можуть змінюватись у досить широких межах. Висип може супроводжуватись свербежем. Шкіра, уражена бляшками, може тріскатись і кровити, а в окремих випадках висип набуває мокнучого характеру, що свідчить про стрімкий, агресивний перебіг захворювання. Псоріатичний артрит без адекватного своєчасного лікування може призвести до інвалідності.

Псоріаз є дуже серйозною проблемою для здоров’я. Та все ж більшість пацієнтів здатні контролювати захворювання за допомогою лікування, призначеного дерматологом.

У випадках поширеної форми хвороби основним є загальне лікування, при обмежених формах вистачить і місцевої терапії. Всі методи лікування можна розділити на три великі групи: зовнішня терапія (мазі, креми, гелі тощо, які застосовуються при легкій й помірній формах), фототерапія (застосування штучних джерел ультрафіолетового випромінювання, зокрема вузькоспектрового ультрафіолету В) та системна терапія (таблетки, ін’єкції, імунобіологічні препарати, крапельниці, які застосовуються при помірній, важкій та інвалідизуючій формах псоріазу). Всі ці методи досить ефективні.

Не варто зволікати з лікуванням псоріазу. Своєчасне обстеження і консультування  лікарем-дерматологом допоможе уникнути ускладнень та тримати хворобу під контролем.

Прогресивні українські дерматовенерологи приєднуються до відзначення цієї дати і проводять безкоштовні огляди громадян України у низці клінік країни з 26 по 30 жовтня 2016 року.

У цей період хворі на псоріаз або які ті люди, які мають підозри щодо цього захворювання, можуть прийти до медичних закладів і отримати безкоштовну консультацію лікарів. Це стосується, як дорослих пацієнтів, так і дітей.

26-29 жовтня жителі Житомирської області також запрошуються на консультацію до обласного шкірно-венерологічного диспансеру (м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 80, тел. (0412) 34-14-45, 43-19-76).


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here