Home Місто У Житомирі презентували проект реконструкції стадіону «Спартак». ФОТО

У Житомирі презентували проект реконструкції стадіону «Спартак». ФОТО

163

Під час сесії міськради депутати проголосували за виділення 10 мільйонів гривень на реконструкцію стадіону «Спартак» у Житомирі, а вже 26 квітня було презентовано проект реконструкції.

Зокрема, в.о. директора КП «Облархпроект» Сергій Руденко розповів, що усі роботи проводитимуться у дві черги. Таким чином заплановано оновити основне велике поле та два поля для тренувань різного розміру, трибуни для глядачів, роздягальні для спортсменів, а також туалети та інші господарські приміщення, бігові доріжки, встановити огородження, освітлення, облаштувати майданчик для силових тренажерів, тощо.

У презентації також показали як після реконструкції виглядатиме вхід на «Спартак», але реконструкція цієї частини стадіону проводитиметься після завершення основних робіт і поки коштів на це не передбачено.

За словами Руденка, над трибунами буде 8-метровий навіс, що дозволить захищати місця від сонця і частково від дощу. Накриття на метр виходить за перший ряд трибуни, але у дощову погоду все ж перші два ряди не захистить.

Огородження стадіону зі сторони приватного сектору та вулиці Грушевського буде 6 метрів, поля між собою розділятиме сітка висотою 4 метри, а інші об’єкти обнесуть сіткою 1,7 м висотою.

Для основного і тренувальних полів використовуватимуть штучне покриття. На «Спатаку» після реконструкції буде чотири бігові доріжки по 420 м кожна. Це відповідає міжнародним вимогам і там можна проводити не лише тренування, але й змагання. Також біля стадіону буде паркова для автомобілів.

Руденко наголосив, що розширювати територію стадіону можливості нема, адже він межує із приватними ділянками, тому проект реконструкції розробляли з огляду на реальні можливості і відповідно до потреб.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here