Home Місто У Житомирі планують у новому форматі видавати книги про героїв

У Житомирі планують у новому форматі видавати книги про героїв

104

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич зустрівся сьогодні, 23 січня, із журналістом, головним редактором інтернет-видання «Історична правда» Вахтангом Кіпіані та депутатом обласної ради Оленою Галагузою.

Як повідомляє прес-служба ОДА, розмова стосувалася видання в області книги пам’яті про військових, які воювали в Афганістані.

Голова ОДА Ігор Гундич наголосив, що після ліквідації обласного відділення «Книга пам’яті України» друк таких видань не припиниться, навпаки – буде змінено формат на більш соціальний і орієнтований на читача.

«Ми хочемо, щоб це був не просто поіменний список, а журналістський варіант, який було б цікаво читати. На війні в Афганістані загинуло багато українців. Було б корисно дізнатися про їх життя, як туди потрапили, життєві історії героїчних постатей», – сказав Ігор Гундич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карту Криму, яку Кіпіані представив у Житомирі, отримають навчальні заклади міста.

Вахтанг Кіпіані має бачення реалізації просвітницького проекту, зокрема, залучення професійних журналістів для написання цікавих матеріалів, використання фотопідбірок: «Матеріал книги не повинен бути «мертвим», який надрукували і забули. Книгу потрібно не просто надрукувати, а й викласти для широкого доступу в інтернет. Окремі історії з цієї книги можна буде розмістити на «Історичній правді», де десятки тисяч людей зможуть їх прочитати».

Проект із видання книги про героїв-афганців заплановано реалізувати вже у 2017 році, тоді як редакція відділення книги пам’яті планувала за цей час лише збирати та узагальнювати матеріали.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here