Home Місто У Житомирі перевізники незаконно відмовляють у безкоштовному проїзді пенсіонерам у маршрутках

У Житомирі перевізники незаконно відмовляють у безкоштовному проїзді пенсіонерам у маршрутках

120

У житомирських маршрутках 12 жовтня водії масово відмовляють пенсіонерам у безкоштовному проїзді. Ті виходять із салону і сідають в тролейбуси або ж передають гроші на проїзд.

Пенсіонери діляться враженнями під час поїздок у тролейбусі, зауважуючи, що нібито таке рішення прийняли у міськраді. Власне, деякі водії саме так і пояснюють свої дії, інші відзначають, що перевозять безкоштовно лише  визначені пільгові категорії громадянам, а люди похилого віку – туди не ходять.

Читайте також: З червня усі пільговики та пенсіонери їздитимуть в маршрутках Житомира безкоштовно

У деяких маршрутках навіть оголошення відповідні розмістили із зверненням до заступника міського голови Житомира Дмитра Ткачука із підписами перевізників, які обслуговують різні міські маршрути. Звертають увагу на те, що їм ніхто не відшкодовує кошти за проїзд "пільговиків". Хоча кілька місяці тому самі підписали угоди, де був повний перелік пільгових категорій і тоді ніяких претензій не мали, аби тільки вартість проїзду зросла з 3 до 5 грн.

Втім, жодної законної дії ані оголошення, ані пояснення та виправдання водіїв, що відмоляються возити пенсіонерів безкоштовно, не мають.

Читайте також: Швидко та зручно: у Житомирі запустили безконтактні технології оплати проїзду в транспорті банківською картою

У Житомирі й досі діє рішення виконкому, яким з червня було піднято вартість проїзду в маршрутках до 5 грн, а кількість категорій з правом безкоштовного проїзду розширено – туди увійшли й пенсіонери.

Читайте також: У Житомирі оштрафують перевізників, на маршрутах яких частково були відсутні транспортні засоби

Таким чином, водії не мають права відмовляти пенсіонерам  чи вимагати кошти за проїзд.

Нагадаємо, що 11 жовтня перевізники прийшли на засідання виконавчого комітету міськради з вимогою обмежити час безкоштовного проїзду "пільговиків" з 10 до 16.00 години. Їх прохання підтримано не було. Перед цим направили лист із погрозою не виїхати на маршрути взагалі.

Читайте також: Перелік пільгових категорій, які можуть безкоштовно їздити в маршрутках Житомира

Тим часом самовільні дії перевізників викликають хвилю обурення і серед пасажирів, і серед користувачів соцмереж, які вважають, що у ситуацію має втрутитися місцева влада і не дозволити перевізникам будь-які маніпуляції.

Читайте також: Виконком висунув 5 вимог до житомирських перевізників

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here