Home Місто У Житомирі обговорили проблему торгівлі людьми

У Житомирі обговорили проблему торгівлі людьми

154

 

Сьогодні у Житомирі відбулася прес-конференція щодо проведення всеукраїнської акції, присвяченої Всесвітньому дню боротьби із торгівлею людьми, ініційована громадською організацією «Жіночий інформаційно-консультативний центр» та за участі представників структурних підрозділів облдержадміністрації, відповідних служб та правоохоронних органів, громадських організацій та засобів масової інформації.

Як повідомляє прес-служба ОДА, 30 липня Жіночий інформаційно-консультативний центр з нагоди Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми проводитиме в Житомирі та області інформаційну кампанію «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми в Україні».

У рамках акції одночасно в 15 областях України в місцях транспортного сполучення (вокзали, автостанції) та в прикордонному пункту пропуску с. Виступовичі Овруцького району учасники кампанії розповсюдять друковану продукцію про безпечну міграцію та захист осіб, які постраждали від торгівлі людьми; з телефонами Національної «гарячої лінії» з консультування мігрантів та протидії торгівлі людьми 527; проведуть попередню ідентифікацію осіб, які ймовірно постраждали від торгівлі людьми; нададуть інформацію про допомогу, гарантовану законодавством України для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Довідково

Торгівля людьми – це злочин проти людини (Ст. 149 Кримінального кодексу України).

За оцінкою Міжнародної організації з міграції (МОМ) понад 160 тис. українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

20 вересня 2011 року було прийнято Закон України «Про протидію торгівлі людьми» (№ 3739-VI), який набрав чинності 15 жовтня 2011 року.

Громадська організація “Жіночий інформаційно – консультативний центр” працює в сфері протидії торгівлі людьми та попередження домашнього насильства з 2000 року в Житомирській області.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here