Home Місто У Житомирі десантники відзначили першу річницю створення навчального центру ВДВ. ФОТО

У Житомирі десантники відзначили першу річницю створення навчального центру ВДВ. ФОТО

206

У Житомирі з нагоди першої річниці створення навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України на стройовому плацу пройшло урочисте шикування особового складу.

Хвилиною пам’яті було вшановано усіх воїнів, що загинули в ході антитерористичної операції на сході країни.

Про це інформує прес-служба ВДВ.

Перший заступник Командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-майор Юрій Содоль привітав особовий склад Центру з святом та вручив військовослужбовцям грамоти та цінні подарунки.

– Навчальний центр призначений для здійснення первинної професійної підготовки військовослужбовців, перепідготовки та підвищення кваліфікації військовослужбовців для потреб Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, – розповів начальник навчального центру підполковник Святослав Щербина. – За рік функціонування Центру вдалося підготувати декілька тисяч військових, які поповнили лави ВДВ, – наголосив офіцер.

Теоретичні заняття проводяться у спеціально обладнаних навчальних аудиторіях. В свою чергу, відпрацювання практичних елементів навчальної програми відбувається на загальновійськовому полігоні.

Оскільки кожний інструктор навчального центру має досвід ведення бойових дій в зоні проведення АТО це набагато підвищило якість як теорії, так і практики навчального процесу.

Одним із найвідповідальніших елементів системи навчань є проведення занять з повітрянодесантної підготовки. Курсанти здійснюють навчально-тренувальні стрибки з парашутом з вертольотів МІ-8.

Варто зазначити ефективність військового міжнародного співробітництва, яке відбувається на базі Центру. Зокрема, протягом 2015 року було проведено 4 курси підготовки інструкторів та військовослужбовців інструкторами ЗС Великої Британії. В сою чергу, інструкторами ЗС Швеції було проведено двотижневий курс з надання медичної допомоги на полі бою для десантників.

Навчальний центр ВДВ – злагоджений механізм, який невтомно готує висококваліфіковані кадри для Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here