Home Місто У Житомирі безкоштовно проводять ерготерапію

У Житомирі безкоштовно проводять ерготерапію

121

З 1 по 27 лютого в Житомирі працює кандидат наук з ерготерапії Емілі Уоліс. В Міжнародному благодійному фонді «Місія в Україну» вона впроваджує новітні методи реабілітації для дітей з особливими потребами та їхніх батьків.

Ерготерапія – це інноваційний метод реабілітації дітей, який Емілі Уоліс допомагає впроваджувати у «Місії в Україні». Емілі – кандидат наук з ерготерапії, старший науковий співробітник міжнародних програм для людей з інвалідностями «Хелмер Глобал Інішіатівс» штату Індіана, США.

Вперше Емілі відвідала Житомирський фонд у 2010 році. Побачивши великі потреби дітей з інвалідностями в Україні, а також як самовідданість спеціалістів фонду вона виявила бажанням долучитися до благодійної справи. У 2011 році вона повернулася з особливою місією: впровадити нову передову сферу послуг для дітей та молоді, унікальну для нашої країни – ерготерапію, а також створити систему комплексного підходу до реабілітації дітей та молоді з інвалідностями, яка б відповідала світовому стандарту послуг та ознайомити спеціалістів фонду з новими методикам роботи з дітьми з інвалідностями.

«Бажання мого серця зберегти гідність та права дітей з розумовими та фізичними вадами у країнах, що знаходяться на шляху розвитку», – пояснює Емілі.

Заняття з ерготерапії допомагають дітям здобути навички самообслуговування, сприяють функціональному, соціальному, когнітивному розвитку, покращенню координації рухів та моторного контролю, а також забезпечують надання допоміжних засобів та технологій. Ерготерапевти також навчають батьків працювати з дитиною вдома. Заняття проводяться безкоштовно.

До того ж доктор Емілі розробила «Програму переходу» – серію групових занять для підлітків та молоді з інвалідностями, спрямовану на самообслуговування та перехід у доросле самостійне життя.

Діти навчаються бути більш самостійними, менш залежними від допомоги дорослих, здобувають впевненість в собі та адаптуються до реального життя. Вони переборюють страх спілкування з іншими та отримують змогу повноцінно брати участь в житті суспільства. Батьки, в свою чергу, коли бачать успіх дітей, починають вірити в їх можливості та здібності.

 

Наразі Емілі Уоліс також працює над розробкою програми розвитку функціональних навичок для дітей з важкими вадами розвитку Романівського дитячого будинку інтернату, яким опікується «Місія в Україні» та продовжує проводити тренінги для спеціалістів фонду.

 

 

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here