Home Місто У Житомирі 16 травня пройде І Регіональний форум «Житомирщина – територія...

У Житомирі 16 травня пройде І Регіональний форум «Житомирщина – територія можливостей»

253

Демонстрація особливостей та потенціалу області, формування стратегії, механізмів та інструментів розвитку, а також позитивного іміджу   і залучення інвестицій, обговорення   проблем та осмислення сучасних тенденцій, налагодження системи комунікації представників державних та приватних інституцій, громадськості – саме такі завдання  має вирішити І Регіональний форум «Житомирщина – територія можливостей».

Вже 16 травня масштабний захід пройде у центрі Житомира та збере усіх, хто зацікавлений у розвитку та раціональному використанні інвестиційного, виробничого, технологічного, природного, туристично-рекреаційного, культурного, безпекового потенціалу  Житомирської області.

Поки триває підготовка до форуму, про його концепцію, учасників та програму розповідає заступник співголови організаційного комітету, ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

«Наш перший регіональний форум пройде під гаслом «Житомирщина – територія можливостей», а його символом став видозмінений давній козацький хрест «алатир» – одинзнайдавніших і священних символівдревніх словян, що складається із чотирьох рівноцінних частин, які уособлюють постійний розвиток, життя та силу, – говорить ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан. – Всі разом ми об’єдналися навколо мети провести дійсно актуальний і потрібний для нашої області захід, запросили до участі представників різних сфер і сподіваємося, що серед відвідувачів форуму будуть тисячі житомирян та жителів Житомирщини, яким не байдужа доля регіону, його економічний добробут, безпека, тощо. Можна буде оглянути виставки та презентації, отримати додаткові роз’яснення та консультації, відвідати лекції, майстер-класи, дискусійний клуб чи панельні дискусії, тематика яких буде скерована на формування стратегії, механізмів та інструментів регіонального розвитку за кількома ключовими напрямами: стимулювання виробництва, залучення інвестицій, забезпечення енергоефективності, розвиток туризму, ін.

У першу чергу форум надасть можливість продемонструвати, що Житомирщина вже є перспективною територією для вкладання коштів у розвиток бізнесу, самореалізації та особистісного розвитку, тут комфортно і безпечно проживати, можна отримувати якісну освіту, працювати за фахом і мати гідну заробітну платню та умови. І робота в цьому напрямку за останні роки лише посилилась, адже з впровадженням реформи децентралізації місцеві громади отримали не лише більше повноважень, але й ресурсів і можливостей для розбудови і розвитку, в ОТГ з’явилося багато вакансій для молодих фахівців. Під час форуму з-поміж іншого також будуть представлені успішні приклади розвитку найважливіших у сучасних умовах напрямків діяльності – альтернативна енергетика, виробництво екологічно безпечного (органічного) продовольства, оборонна сфера. Загалом, програмою передбачено чотири основні блоки заходів та  кілька локацій, які розташовані таким чином, аби і учасники й відвідувачі могли протягом 16 травня побувати на кожній із них.

Стартує І регіональний форум «Житомирщина – територія можливостей» із «Економічного дискусійного клубу» в РГК «Гайки» о 10.30, а вже з 14 години  в приміщеннях Житомирської ОДА, ЖНАЕУ, КЗ "Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти", Житомирському академічному обласному театрі ляльок та Житомирському центрі розвитку місцевого самоврядування працюватимуть панельні дискусії за визначеними галузями (виробничий сектор, енергетика, спорт, туризм, культура, освіта і наука, розвиток ОТГ Житомирщини). Паралельно з цим уже з самого ранку і до 18 години діятимуть тематичні виставки, які будуть розділені на сектори – енергетичний (включаючи альтернативну енергетику), освітній, сектор безпеки (військові частини, Національна поліція, прикордонна служба, Національна гвардія демонструватимуть техніку, озброєння та технічні засоби), аграрний (аграрні підприємства та підприємства харчової промисловості, органічна продукція), промисловість, досягнення ОТГ, природний та туристично-рекреаційний потенціал Житомирщини (композиційні відтворення елементів рослинного і тваринного світу, презентації туристичних маршрутів і організацій), народні ремесла та художні промисли. Крім цього, також передбачені виступи творчих колективів області та лекції і майстер-класи видатних особистостей.

Таким чином, форум охопить усю центральну частину міста: Старий та Новий Бульвар, майдан ім.С.Корольова, майданчик перед кінотеатром «Жовтень», вулиці Михайлівську та Лятошинського. На форум запрошені почесні гості з вищих органів влади та посадовці місцевого рівня, посли інших держав, підприємці та бізнесмени, виробники продукції та представники сфери послуг, науковці, освітяни, культурні діячі. Переконаний, що форум буде цікавий і для школярів та студентів, тобто молоді, а також людей більш старшого віку, які вже працюють в обраній сфері та розвивають економіку регіону й країни загалом. Захід стане стимулом і поштовхом для втілення нових проектів, залучення іноземних інвестицій, можна не лише отримати нові знайомства і знання, але й сповна переконатися, що «Житомирщина – територія можливостей. Детальніше про І Регіональний форум можна дізнатися на сайті http://www.forum.znau.edu.ua ».

Зміст заходу Місце проведення Час проведення
1 Економічний дискусійний клуб РГК «Гайки», Новий бульвар, 6 10:30-13:00
  Панельні дискусії по галузях:  
2 Дуальна освіта вул. Михайлівська, 8/1 11:00-13:00
3 Виробничий сектор Житомирський національний агроекологічний університет,
бульвар Старий, 7
14:00-16:00
4 Енергетика мала зала Житомирської облдержадміністрації
майдан ім. С.П.Корольова, 1
5 Спорт Прес-центр,
майдан ім. С.П.Корольова, 12
6 Культура як фасилітатор змін. Культурні інституції – нова ефективна модель і їх роль у розвитку регіону Житомирський академічний обласний театр ляльок,
вул. Михайлівська, 7
7 Освіта і наука Обласний інститут післядипломної педагогічної освіти,
вул. Михайлівська, 15
8 Децентралізація м. Житомир, вул. Михайлівська, 8/1
  Тематичні виставки  
9 Виробничий сектор Житомирщини бульвар Старий,
Новий бульвар біля пам’ятника морозиву (підприємства добувної промисловості)
10:00-18:00
10 Енергетичний сектор Житомирщини бульвар Старий
11 Житомирщина надихає (культура & мистецтво & туризм) майдан ім. С.П. Корольова, 1
12 III Форум роботодавців та ярмарок вакансій (бізнес та заклади освіти) вул. Михайлівська
13 Сектор безпеки Житомирщини бульвар Старий
14 Досягнення об’єднаних територіальних громад Житомирщини вул. Михайлівська
15 Виступи творчих колективів області майдан ім. С.П. Корольова, 1 13:00-18:00

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here