Home Місто У ЖДУ ім.І.Франка дипломи випускників отримали 2437 студентів, 42 з яких –...

У ЖДУ ім.І.Франка дипломи випускників отримали 2437 студентів, 42 з яких – з відзнакою. ФОТО

158

30 червня  – урочиста і надзвичайно зворушлива подія у житті Житомирського державного університету імені Івана Франка, якої немає у жодному календарі.

Традиційно о 10 годині на подвір’ї перед четвертим навчально-лабораторним корпусом настав час «прощання» з Alma-Mater для 2437 випускників ЖДУ імені Івана Франка, 42 з яких отримали диплом з відзнакою.

До слова, студентка 4 курсу фізико-математичного факультету Іванна Сірик – єдина серед цьогорічних випускників, хто за усі роки навчання має лише оцінки "відмінно" і жодної четвірки.

Також серед випускників 2016 року стипендіати академічної стипендії Кабінету Міністрів України; іменних стипендій Василя Остапчука, Олега Ольжича, Миколи Никончука, за найкращі успіхи у процесі вивчення слов’янських мов та літератур, за професійне використання набутих знань з філології на практиці; призери Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт, Всеукраїнського фестивалю буктрейлерів «Book fashion»; номінанти Міжнародного телевізійного фестивалю «Дитятко», стажери «Радіо "Свобода"»; лідери студентського самоврядування; переможці спортивних змагань Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.

Після внесення Прапору університету, присутні поклали квіти до пам’ятника тих, хто не повернувся з фронтів війни, Івану Франку та символічного знаку першої вчительки і вшанували хвилиною мовчання патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність і незалежність України – загиблих на Сході військовослужбовців, серед яких є й випускники ЖДУ.

Першим привітав учорашніх студентів ЖДУ імені Івана Франка ректор університету, Академік Академії наук Вищої школи України, Почесний професор багатьох вітчизняних та зарубіжних вищих навчальних закладів, заслужений працівник освіти, доктор філософських наук, професор Петро Саух.

Привітати юнаків і дівчат із закінченням вищого навчального закладу зібралися не лише співробітники закладу, батьки, рідні, друзі, але й гості. До вітальних слів для випускників, їх батьків та рідних долучилися й Народний депутат України Володимир Арешонков, голова Житомирської міської організації роботодавців, Голова НОК Житомирської області Олександр Оніщук, голова Правління Об’єднання організацій роботодавців в Житомирській області Сергій Бутенко, голова Опікунської ради університету Роман Петронговський, начальник Управління Служби безпеки України в Житомирській області Володимир Пахнюк, випускник природничого факультету 2001 року, науковий співробітник відділу природи Житомирського обласного краєзнавчого музею, учасник двох Антарктичних експедицій до української станції «Академік Вернадський» Микола Весельський.

Слова вдячності за життєві настанови, виховання та навчання, постійну турботу науково-педагогічному колективу університету та особисто ректору від імені випускників 2016 року висловила вчорашня студентка-іноземка (Республіка Туркменістан) Навчально-наукового інституту філології та журналістики Бахар Атабалова.

Випускники ж 2016 року Житомирського державного університету імені Івана Франка  урочисто тричі присягнули в повній мірі використовувати отримані знання, віддано і чесно працювати на благо рідної України; бути завжди принциповими, людяними і справедливими; бути патріотами своєї держави, збагачувати її славу професійними досягненнями. 

Завершились урочистості пісенним сувеніром від випускниці навчально-наукового інституту педагогіки Тетяни Шиян «Моє ім’я – Україна», Гімном України та найкращими традиціями європейського студентства – підкиданням угору чотирикутних магістерських шапочок.

Прес-служба Житомирського державного університету ім.І.Франка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here