Home Місто У військовому інституті першокурсники 30 серпня складуть присягу

У військовому інституті першокурсники 30 серпня складуть присягу

143

На базі навчального центру, що на Житомирщині, у курсантів наборів 2012-2014 років Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова Державного університету телекомунікацій триває первинна військово-професійна підготовка. Вонає складовою військово-професійного навчання майбутнього офіцера за певною спеціальністю та за окремими програмами.

Про це повідомляє Руслан Лінник, РМЦ МО.

Особливістю цьогорічної первинної підготовки є те, що її проходять не тільки курсанти-першокурсники, а й курсанти 2-го та 3-го курсів, які до цього проходили навчання як студенти та навчалися за програмою підготовки «4 роки – студент, 1 рік – курсант». Важливо, що серед першокурсників є учасники антитерористичної операції, які передають свій бойовий досвід товаришам.

Курсанти мешкають у наметовому містечку на базі навчального центру. За процесом їх становлення постійно стежать командири, військові лікарі, психолог та інші фахівці.

Ретельне вивчення курсантів на етапі адаптації до умов військової служби, врахування їх морально-психологічних та ділових якостей є вкрай необхідним для визначення подальшого напрямку військової підготовки. Крім того, обов’язки заступників командирів взводів виконують кращі курсанти старших курсів інституту. Таким чином, молоді курсанти мають можливість дізнатись про особливості навчання у виші, а старшокурсники водночас отримають цінний педагогічний та командирський досвід.

Впродовж місяця з молодими курсантами будуть проведені заняття із тактичної, вогневої, топографічної, фізичної, воєнно-ідеологічної підготовки, захисту від зброї масового ураження, статутів ЗС України та стройової підготовки. Також курсанти виконають вправи стрільб із стрілецької зброї. Заняття проводять досвідчені викладачі та командири.

Завершиться табірний збір 30 серпня складанням Військової присяги на вірність Українському народові.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here