Home Місто У відпустку приїхали 46 легендарних ”кіборгів” 95 бригади із Донецького аеропорту. ФОТО

У відпустку приїхали 46 легендарних \”кіборгів\” 95 бригади із Донецького аеропорту. ФОТО

198

 Ніч, холод, а декому й довга дорога із сіл області, не завадили достойно зустріти десантників 95 бригади, які 25 листопада повернулися із зони АТО у відпустку на 24 дні.

Більшість бійців – мобілізовані, їх забрали ще в березні і з того часу постійно перебували на передовій. Кілька останніх тижнів "кіборги" обороняли село Піски, термінал в аеропорті у Донецьку та підвозили продовольство і боєприпаси решті військовослужбовців, які теж знаходилися на летовищі.

Десантник з позивним Аскольд впевнений, що з усьому задачами бійці впоралися добре і після короткого перепочинку з новими силами знову відправляться на Схід.

Рідні героїв розповідають, що інформацію про повернення синів та чоловіків отримали буквально за кілька годин, тому не вдалося підготуватися належно. Проте під військову частину на Богунії вони почали приїздити ще вночі 24 листопада. З собою взяли квіти, торти, українську символіку, кульки, плакати, а вдома наготували смаколиків.

Зізнаються, що не усі військові розповідали, де знаходяться і по телефону розповідали, що досі знаходяться на Миколаївщині. Згодом у сюжеті про передову мами впізнали своїх синів і довелося розповісти, що насправді 4 рота 2 батальйону 95 бригади, в якій вони служать, виконує бойові завдання у небезпечних зонах.

У повному складі на зустріч приїхала родина Бездітко, а з собою захопили прапор, який  їх 24-річний Віталій передав разом зі своїми нагородами із фронту. У селі Жадьки Черняхівського району цієї ночі зустрічали двох своїх героїв-товаришів. Заради них у  дозволили взяти шкільний автобус і поїхати в Житомир. Класний керівник десантників каже, що на війну забрали кращих хлопців, які вже нині можуть стати прикладом для всіх, тож зустрічати їх зголосилися їхати багато односельчан.

Роту бійців називають також "ведмежатами", бо саме позивний "Ведмідь" має їх командир. Після повернення хлопці лишають побажання на прапорі "автомайданівців", які супроводжували їх автобус і приймають букети квітів від рідних.

Люди кричать їм "Дякуємо", "Герої", "Героям десантникам СЛАВА СЛАВА СЛАВА", а потім усі разом виконують прямо під КПП гімн України.

Варто відзначити, що чекати зустрічі з 46 десантниками протягом кількох годин довелося у темряві, що викликало у присутніх обурення. Десь опівночі під військовою частиною вимкнули все освітлення, тому підсвічувати довелося фарами автівок та журналістськими камерами.

До бійців, які прибули у відпустку, із військового керівництва чи представників цієї частини ніхто не вийшов. Ті, по кого рідні не прийшли, ночувати пішли на територію частини разом із особистими речами, які з автобуса забирали під воротами установи. Представників влади міста чи області на зустрічі не було. Був присутнім лише новообраний нардеп Борислав Розенблат.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в спільноті Першого житомирського в соцмережі

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here