Home Місто У школах Житомира розпочинається «День цивільного захисту»

У школах Житомира розпочинається «День цивільного захисту»

91

У період з 13 по 30 квітня поточного року у загальноосвітніх навчальних закладах міста заплановано проведення «Дня цивільного захисту».

Це вже є традиційним коли у школах протягом року організовується та проводиться цілий комплекс заходів з питань цивільного захисту, які направлені на закріплення в учнів та персоналу навчальних закладів умінь та навичок грамотно і чітко діяти в різних можливих надзвичайних ситуаціях.

Цей захід є підсумком роботи з підготовки школярів, педагогічного та технічного персоналу шкіл за навчальний рік з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.Організатор “ Дня цивільного захисту ” – управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення та управління освіти міської ради.

Даний захід проводитиметься у відповідності до завчасно розроблених планів і розпочнеться із урочистої лінійки. Далі, згідно з планом роботи, у навчальних класах відбуваються тематичні відкриті уроки. Школярі практикуватимуться у наданні медичної допомоги та закріплюватимуть знання з правил поведінки в умовах небезпечних ситуацій.Також проходитимуть спортивні змагання, виставка дитячої творчості, демонстрації відеоматеріалів інші заходи.

Завершальним етапом в ході проведення Дня цивільного захисту будуть спеціальні об’єктові тренування за різною тематикою, в залежності від притаманних навчальному закладу внутрішніх та зовнішніх ризиків небезпеки. Під час тренувань відпрацьовуватиметься питання евакуації. Слід зазначити, що евакуація учасників навчально-виховного процесу є одним із основних та найнеобхідніших елементів проведення Дня цивільного захисту.Також фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення та управління освіти міської ради із залученням представників навчально-методичного центру з питань цивільного захист та безпеки життєдіяльності надаватимуть методичну допомогу адміністрації навчального закладу та прийматимуть безпосередню активну участь вході проведення Дня цивільного захисту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here