Home Місто У Радомишлі та Житомирі хочуть побудувати храми УГКЦ

У Радомишлі та Житомирі хочуть побудувати храми УГКЦ

166

В рамках офіційного візиту до Житомирщини в неділю, 15 січня, Верховний архиєпископ Києво-Галицький, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук зустрівся з керівництвом області та міста.

Про це повідомля прес-служба ОДА.

Метою приїзду Блаженнiшого Патріарха Святослава Шевчука до області є відзначення 20-ї річниці служіння парафії Святого Василія Великого УГКЦ та річниця відновлення офіційної діяльності УГКЦ в Житомирі.

Голова ОДА Ігор Гундич разом з головою облради Володимиром Ширмою під час зустрічі з Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Патріархом Святославом Шевчуком та настоятелем парафії Св. Василія Великого протопресвітером Житомирського протопресвітерства Київської архиєпархії Віталієм Сидоруком обговорили актуальні питання щодо подальшої співпраці.

Ігор Гундич наголосив на важливості цієї зустрічі: «Релігія відіграє важливу роль у житті кожного українця. І ви ті люди, які наставляють нас, громадян, сповідувати та виконувати Божі заповіді. Тому для мене велика честь спілкуватись із Вами», – зазначив голова ОДА.

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук звернувся до керівників області з проханням допомогти у виділенні земельних ділянок для будiвництва храмiв у м. Радомишлі та Житомирі. А також висловив надію на те, представники УГКЦ повноцінно долучатимуться до життя та діяльності громади Житомира і співпраця з владою стане ще тіснішою у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Духовенство, а також голова Житомирської ОДА і міський голова зустрілися з Патріархом Філаретом.

«Сьогоднішня зустріч – це імпульс позитиву для того, щоб разом працювати для добра. Спільні добрі справи об’єднують людей незалежно від конфесії. В наш час такий позитив і добрі новини дуже потрібні. Тому дякуємо вам за зустріч. У ваших обличчях ми побачили щирих партнерів і співрозмовників. Божого благословення вам у Новому році», – подякував за зустріч Святослав Шевчук.

Заходи з нагоди відзначення 20-ї річниці служіння парафії святого Василія Великого УГКЦ у м. Житомирі розпочались вранці святковою Літургією у нижньому храмі церкви Св. Василія Великого, яку очолив отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Патріарх Святослав Шевчук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here