Home Місто У Коростені збиралися письменники та митці на літературно-мистецьке свято «Просто на...

У Коростені збиралися письменники та митці на літературно-мистецьке свято «Просто на Покрову»

134

Вже багато років поспіль, напередодні свята Покрови, Коростень стає справжньою літературною столицею.

Про це повідомляє офіційний сайт Коростеня.

З усіх міст та сіл України з’їжджаються до древнього Іскоростеня і відомі письменники та митці, і ті, хто тільки робить перший крок у великий світ Літератури. Бо саме тут вже сьомий рік поспіль проходить Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Просто на Покрову».

Розпочалося свято у парку культури і відпочинку художньою акцією «Література свіжого повітря». Здається, в ту мить осіння погода ніби завмерла, уважно слухаючи поетичні твори або прозу у виконанні юних коростенців. Тут перемогу здобули учні загальноосвітніх шкіл міста, яких наступного дня нагороджували на «великій» сцені разом з відомими митцями.

Наступного дня ранок розпочався покладанням квітів до меморіальної дошки нашому земляку, ідейному засновнику фестивалю «Просто так», письменнику, заслуженому журналісту України Валерію Нечипоренку.

Затим всі гості свята вирушили до с. Сингаї, де відвідали садибу-музей поета та заслуженого діяча мистецтв Василя Юхимовича. Тим часом в районному будинку культури на учасників свята чекали різноманітні виставки виробів з бісеру, художніх картин, безліч книжок на всі смаки. Та перед тим, як розпочати літературні змагання, відбулось відкриття меморіальної дошки на честь відомого нашого земляка, автора невмирущих «Чорнобривців» Миколи Сингаївського. Віднині районна бібліотека носитиме його ім’я.

Розділити радісну атмосферу заходу та нагородити кращих завітали міський голова Володимир Москаленко, голова райдержадміністрації Володимир Нагорняк, засоби масової інформації і просто поціновувачі українського слова.

Також цього дня лунали вітання літературній студії «Древлянка», яка відмічала свій 25-річний ювілей.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here