Home Місто У гімназії №23 виявили порушення санітарного законодавства

У гімназії №23 виявили порушення санітарного законодавства

131

21.01.17р. зареєстровано спалах гострого гастроентероколіту серед учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М.Й. Очерета.

Станом на 23.01.17р. захворіло 19 учнів. 14 дітей госпіталізовані в інфекційне відділення Центральної дитячої міської лікарні, 5 дітей від госпіталізації відмовились. Захворілі діти 1-9 класів.

При отриманні термінових повідомлень про спалах проінформовано Управління Держпродспоживслужби в м.Житомирі.  21.01.17р. здійснено сумісний вихід в інфекційне відділення та обстеження гуманітарної гімназії №23.

При проведенні опитування захворілих дітей в інфекційному відділенні встановлено, що спалах виник серед учнів, які харчуються у їдальні гімназії.

Симптоми гострої кишкової інфекції у дітей з’явилися в п’ятницю 20.01.17р. надвечір. Серед яких відмічалися: біль у животі та пронос, рвота (у окремих дітей фонтануюча), температура тіла у переважної більшості дітей від 37оС до 38оС.

"Під час обстеження в Житомирській гуманітарній гімназії №23 виявлені порушення санітарного законодавства – порушується поточність виробничого процесу на харчоблоці (частково розроблювальні столи та інвентар не промарковані), порушуються регламенти приготування дезрозчинів та дезінфекційного режиму на харчоблоці, умови зберігання прибирального інвентарю, неякісно проведене прибирання на харчоблоці", – повідомояють на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

21.01.17р. на об’єкті виникнення спалаху проведена заключна дезінфекція силами Житомирського міськрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Розроблено план заходів по локалізації та ліквідації вогнища.

Направлено лист головним лікарям ЛПЗ м.Житомира щодо проведення медичного спостереження за контактними особами в домашніх осередках та в гуманітарній гімназії №23.

Станом на 23.01.17р. Житомирська міська гуманітарна гімназія №23 ім. М.Й. Очерета не функціонує, в приміщеннях проводяться дезінфекційні заходи та генеральне прибирання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here