Home Місто Студенти ЖНАЕУ розповідали житомирянам про правильну утилізацію та переробку сміття....

Студенти ЖНАЕУ розповідали житомирянам про правильну утилізацію та переробку сміття. ФОТО

170

 Студенти факультету екології і права  Житомирського національного агроекологічного університету разом із заступником декана Миколою  Світельським, випускницею факультету –  заступником голови громадської організації «Вільні духом» Юлією Пастух,  14 жовтня провели екологічну акцію «На крилах» в міському парку відпочинку ім. Ю. Гагаріна. 


Мета заходу   – привернення уваги жителів міста до таких важливих питань, як розв’язання проблеми накопичення відходів у місті та отримання корисних продуктів виходу від переробки сміття (додаткова сировина, теплоенергетика, компост для біодобрива тощо). 

Учасники акції отримали відповідь на питання про види відходів, небезпечні відходи, проблеми накопичення відходів і можливості її уникнення. 

Пастух Юлія розповіла про шляхи виходу із сміттєвого колапсу та розповіла, як правильно утилізувати такі небезпечні побутові відходи, як люмінісцентні лампи, батарейки, шини, оргтехніку, пестициди, термометри. 

Наступним етапом в пропагуванні екологічної культури серед студентів та працівників ЖНАЕУ стане організація за сприянням громадської організації «Вільні духом» роздільного збирання сміття у Житомирському національному агроекологічному університеті, а згодом і в прилеглій до вузу території міського парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна.

Нагадаємо, що минулого тижня студенти ЖНАЕУ приєдналися до «Ульотної толоки», в рамках якої прибирали літак у парку.


Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here