Home Місто Стоматологи свій одноденний заробіток віддали на медикаменти для Житомирського військового госпіталю

Стоматологи свій одноденний заробіток віддали на медикаменти для Житомирського військового госпіталю

145

Більше півсотні співробітників комунальної установи «Територіально-стоматологічного об’єднання» Житомирської районної ради вирішили передати свій одноденний заробіток на придбання медикаментів для  потреб Житомирського військового госпіталю. 

Наразі там  перебуває 114 військовослужбовців із різних бригад, які отримали поранення в зоні АТО  або направлені сюди після лікування у інших шпиталях країни. Зокрема, 70 % з їх числа – складні пацієнти неврологічного відділення, яким ставлять психо-емоційні діагнози та приписують велику кількість препаратів.

За словами головного лікаря «Територіальностоматологічного об’єднання» Володимира Нижника, його підопічні як ніхто інший знають, що найважливіше у лікуванні – це забезпечення медикаментами, тож із задоволенням відгукнулися на акцію.

Спільно вдалося зібрати близько 5 тисяч гривень, за які придбали ліки і вже передали в госпіталь. Попередньо керівники закладів узгодили список необхідних препаратів і домовилися про подальшу співпрацю.

Володимир Тимофійович наголошує, що подібну допомогу стоматологи надають уже вдруге. Раніше збирали кошти і передавали на покупку медикаментів до штабу армії в Київ. Крім цього, медпрацівники самостійно всіляко підтримують військовослужбовців, серед яких є і їх колеги.

Приміром, один із зубних техніків установи виконує бойове завдання на Сході країни, а при необхідності  надає і медичну допомогу.

Ще один колега – Сергій Чепюк, пішов добровольцем ще у березні і зараз займається питаннями медичного забезпечення бійців. 

Володимир Нижник впевнений, що нині мешканці району й області мають безліч напрямків для допомоги військовим – збирати продукти, теплі речі, бути волонтером у госпіталі, влаштовувати акції чи безпосередньо перераховувати кошти на лікування поранених або купувати седикаменти. Він зауважує, що усі заклади, і госпіталь в тому числі, всіляко підтримують подібні ініціативи та відкриті до спілкування й налагодження контактів.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here