Home Місто Союз Українок Америки опікується родинами загиблих військових з Житомирщини. ФОТО

Союз Українок Америки опікується родинами загиблих військових з Житомирщини. ФОТО

124

Влітку цього року Житомирську область відвідали представниці Союзу Українок Америки, аби зустрітися із родинами загиблих учасників АТО з 30 та 95 бригад. У рамках візиту вдовам та дітям була надана фінансова підтримка, а також речі.

Наразі СУА продовжує піклуватися про ці  сім’ї і в рамках співпраці із житомирськими волонтерами надіслали посилки із одягом та подарунками для 7 родин загиблих бійців.

За домовленістю вантаж прийняли у Свято-Михайлівському кафедральному соборі, а далі волонтер Олена Власенко має розвезти його адресно родинам.

"Ми обрали 7 сімей з дітками, де батько був військовослужбовцем і загинув під час виконання завдання у зоні АТО на Сході країни. Передали усі інформацію благодійникам і вони вирішили допомогати, – каже Власенко. – Це родини з Житомира та області. Зокрема, раніше разом зі Союзом Українок Америки ми відвідали Левків, Бердичів і сім’ї в Житомирі, а зараз цим родинам прийшли іменні посилки з одягом та взуттям  для дітей, відповідно до вказаних розмірів, а також подарунки до новорічних свят. Зауважу, що Союз Українок Америки регулярно надсилає кошти родині загиблого військового із Бердичева, в якого залишилося двоє маленьких дітей. Вдячна Олені Розенблат, яка надала транспорт для перевезення посилок і приміщення для їх тимчасового зберігання. Безумовно вдячна за розуміння Михайлівському собору".

Також з Америки надіслали речі і для інших  дітей військових, тож волонтери мають намір підшукати тих, кому необхідна така допомога.

Настоятель Михайлівського собору о.Богдан Бойко відзначає, що на прохання волонтерів із Житомира відгукнулися із задоволенням. Разом з тим, він нагадує, що священики і прихожани  храму підтримують військових на полігоні та у зоні АТО, куди возять продукти, засоби гігієни, теплі речі. До слова, 19 листопада із собору бійцям на передову була передана допомога через волонтерку Юлію Толмачову. Проте не менш важливо, на думку о.Богдана, підтримувати родини учасників АТО на місцях  і дуже похвально, що до цього долучаються закордонні організації.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here