Home Місто «Швидкий» шлюб у Житомирі: адреса реєстрації, перелік документів та вартість послуги

«Швидкий» шлюб у Житомирі: адреса реєстрації, перелік документів та вартість послуги

1266

Чи знали ви, що в Житомирі можна укласти шлюб всього за 24 години? Виявляється, що так!

Зареєструвати такий шлюб і скільки це буде коштувати, читайте далі у нашій статті.

З 1 березня 2017 року, проект розпочав свою роботу у місті Житомир. В даному пілотному проекті бере участь Житомирський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області. Організатором є Державне підприємство «ДІСЕД».

«Швидкий» шлюб можна зареєструвати у м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 16-а. Для реєстрації потрібно обрати дату та час реєстрації шлюбу, звернувшись до організатора.
Документи, які необхідно подати для реєстрації такого шлюбу: паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства ( якщо заявником є іноземець, що не має громадянства, додається документ, що затверджує його (її) законність перебування на території України), у разі, якщо заявники або один з них раніше перебували у шлюбі, додаються документи про припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним. Документи, складені
іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську мову.

Вартість такої процедури не з дешевих, в робочі дні вона коштує 1765,68 грн., у вихідні та святкові дні – 2699,63 грн.(за попередньою домовленістю).

Кількість охочих укладати «швидкі» шлюби, поки що не велика, адже реформа зовсім нещодавно увійшла в дію і ще не встигла показати результати.

Ми запитали в сімейної пари Остапченка Володимира і Любові, чи подобається їм нова реформа.

«З одного боку це добре, що процедура спрощена, але з іншого боку, це підштовхує молодих людей на необдумані вчинки. Люди повинні зрозуміти і подумати, чи дійсно вони хочуть провести решту життя разом. Ми жили в цивільному шлюбі два роки і лише через певний час зрозуміли, що дійсно хочемо скріпити наші відносини офіційно. Вже вісімнадцятий рік наша сім’я тримається разом та живе дружно і злагоджено».

Туктагулова Ярослава

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here