Home Місто Равлик та зупинка зі снігу: хто і чому ”побудував” цей арт-об’єкт біля...

Равлик та зупинка зі снігу: хто і чому \”побудував\” цей арт-об\’єкт біля військової частини у Житомирі. ФОТО

202

"Військовий скандал у Житомирі. Волонтери повідомили, що в мороз курсантів 199 учбового центру ВДВ змусили ліпити зупинку зі снігу. За словами Ольги Олександровської, ініціатором забаганки став нетверезий капітан, який віддав відповідний наказ. Крім зупинки, капітану забажалося бачити протитанкові вежі, але курсанти зробили їх у вигляді равликів з натяком на прізвище капітана Улітко", – такий пост на своїй сторінці у соцмережі опублікувала депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза, прикріпивши відповідні фото.

На них видно купу снігу прямокутної форми, а зверху  цей арт-об’єкт прикрашає равлик.

У коментарях користувачі засуджують дії керівництва та жаліють військових, яким доводиться виконувати такі накази та ще й  у морози.

Першою таку інформацію поширила волонтерка Олександровська, а згодом додала оновлену інформацію. З її поста також зробили публікації ряд українських інтернет-ресурсів.

"Чим зайняті контрактники, курсанти єдиного в Україні навчального центру ВДВ №199 в цей святковий вихідний? Відпочивають? Вчаться? Звісно ж ні! Прибирають сніг з території, яку і без них періодично чистить техніка? Так, але не тільки, – написала волонтерка. – Вони роблять зупинку зі снігу. Автобусну. Чому вони її роблять? Бо бухий (ОНОВЛЕННЯ: можливо, при цьому він був навіть тверезий, детальніше нижче) капітан зателефонував і поставив бойове завдання курсантам зробити ЗУПИНКУ ЗІ СНІГУ. Я не жартую. Коли запитали, навіщо, капітан відповів, що така його примха. Курсантів у свій вихідний, в мороз, після кількагодинного прибирання снігу вивели за територію частини і наказали робити зупинку зі снігу. А потім додати з боків по протитанковій башті. Зі снігу. Курсанти зробили їх у вигляді равликів на честь прізвища «креативного» капітана УЛІТКО.

 

Чому вони не відмовились? Відмова = невиконання наказу старшого за званням і тягне за собою догани зі зняттям %зп та різноманітні утиски загалом. Чи були б вони? Цілком можливо. Між відмовитись і мати проблеми та виконати і мати зафіксований прецедент – обрали друге. Відзняли фото та відео, показали комбату. Чи буде результат? Хз.

Найвірогідніше, спробують кивати на те, що курсанти все це самі придумали, а капітан тут зовсім ні до чого. Наприклад: замість відпочивати в теплих кубриках, самі придумали колективно вийти за межі частини і погратися зі сніжком, а за одно зробити приємне капітанові Улітко. З навчального центру, звісно ж, "можна" вільно виходити всім і коли заманеться… Або: ну пожартували ми з курсантами. А що тут такого? А вони повірили/образились? Або. Або. Або. Бажання йти на контракт та бути у війську тут відбивають послідовно і з фантазією.

ОНОВЛЕННЯ: Капітана Улітко сьогодні відправили в обласний наркологічній центр здати аналізи на вміст алкоголю. Зі слів зам.ком. по роботі з особовим складом, висновок – "Тверезий". Сьогодні, після понад 16-ти годин по події, він тверезий. Уявимо, що термін не вплинув на результат і що жодних махінацій при цьому також не було.
Стан сп’яніння – суб’єктивний висновок курсантів, зроблений з голосу капітана по телефону та з логічності його наказу. Суті це ажніяк не змінює".

Перший житомирський інформаціний портал звернувся за коментарем  стосовно цієї ситуації у прес-службу ВДВ ЗСУ.

"Курсанти прибирали від снігу свою територію. Дані роботи проводилися кількома змінами (одна знаходиться в розташуванні, інша  – виконує роботу). Сильного морозу не було, а офіцер – повністю тверезий. Про це свідчить експертиза", – пояснив начальник прес-служби КВДВ ЗСУ Валентин Шеченко.

З його слів стало також зрозуміло, що у контексті прибирання снігу про "будівництво зупинки не йшлося".

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here