Home Місто Програма фестивалю ”Майстерня міста” у Житомирі на 16 червня

Програма фестивалю \”Майстерня міста\” у Житомирі на 16 червня

149

 Сьогодні, 16 червня, відбудеться передостанній день роботи «Майстерні міста». На майданчику поруч бібліотеки імені Олега Ольжича житомиряни зможуть побачити та почути, які творчі проекти розвивають митці Житомира. З 12 години громадська організація «Житомир, зроби голосніше!» презентуватиме проект «Обличчя Житомира».

«Як мотивувати людей залишатись у Житомирі? Чи допоможе у цьому активний спосіб життя? І чи є простір для розвитку молоді у місті? Ці питання стануть наріжними у цій дискусії», – запевнила Валентина Седляр, один із організаторів «Майстерні міста».

Після цього з 14:00 на житомирян чекатиме Олексій Урсуленко із дискусією «Повноцінне життя і здорове харчування: синергія здоров’я і підприємництва».

З 15:30 на «Майстерні міста» розпочнеться дискусія навколо концепції реконструкції набережної річки Тетерів.

«Сьогодні є концепція, яку необхідно обговорити та змінити, з огляду на думку громади та експертів. Ми чекаємо конструктивних пропозицій та рішень численних проблем, які виникли вже на етапі розробки концепції», – наголосив Матвій Хренов, заступник Житомирського міського голови.

 З 17:00 розпочнеться дискусія навколо питання розвитку театрального простору, а о 18:00 житомирянам пропонують долучитись до вирішення проблеми збору використаних батарейок.

Завершить передостанній день «Майстерні міста» модерована дискусія по бюджету участі «Діалог – зміна починається із розмови».

«Ми хочемо залучати громадян до процесу формування рішень. Краще житомирян ніхто не знає, як потрібно змінювати місто, які проекти потрібно реалізовувати», – переконана Альона Головко, спеціаліст департаменту бюджету та фінансів міської ради.

Дискусія розпочнеться о 19:00. Нагадаємо, що завтра о 18:30 відбудеться підведення підсумків роботи «Майстерні міста».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here