Home Місто Полякам сподобалося старе приміщення житомирського ліцею

Полякам сподобалося старе приміщення житомирського ліцею

205

На День Європи в житомирський ліцей завітали поляки.

Справжнє свято з присмаком європейських традицій, культури та історії влаштували 15 травня учні  міського ліцею при ЖДТУ.

Втім, відзначати День Європи запросили до себе не лише гостей з різних навчальних закладів міста, педагогів-організаторів, представників Європейського університету та управляння освіти, а й мера польського  містечка та директора тамтешнього ліцею.

Закордонні гості у вітальному слові наголосили, що дійсно раді побувати на такому заході і відчути європейські настрої житомирської молоді. При цьому поляки відзначили, що у житомирському ліцеї відчувається дух традицій. Не останнє місце в цьому відіграє затишне старе приміщення.

У їхньому місті такий ліцей лише починають обживати і вже сподіваються, що співпраця і між містами, і між навчальними закладами надалі тільки набиратиме обертів. Нині у ліцею вже є друзі в Польщі, а ліцеїсти з поміж інших мов, вивчають факультативно польську.

Поляки вручили директору житомирського ліцею сувенірні подарунки, книгу та карти. Взамін, учасники «Творчої лабораторії» у вишиванках  прочитали для них твір Шевченка «І мертвим, і живим…», а дівчата виконали українські пісні в національних костюмах.

Після цього святкування продовжилося у тематичних аудиторіях, де представляли історію, географію,  традиції, культурні надбання і навіть кулінарні вподобання країн Європейського Союзу. Зокрема, учні співали, танцювали, ставили мініатюри і пригощали гостей польськими, італійськими, українськими національними стравами.

Паралельно з цим тривав євроквест для старшокласників цими ж майданчиками та різноманітними станціями на території навчального закладу. Відзначимо, що готувалися вони до нього протягом року, вивчаючи і досліджуючи кожну країну.

Також гості змогли стати учасниками семінару-тренінгу «Освіта в області прав людини», який підготували та провели Ольга Добрякова і Тетяна Мараховська. Вони розповіли присутнім про освітні напрямки в цій області, базові посібники КОМПАС І КОМПАСІТО та провели кілька вправ з них.

По завершенню учасникам роздали чашки із малюнками переможців конкурсу «Proteсt Yourself», який проводила в місті напередодні ЖОГО «Фідем»  за підтримки Українського Жіночого Фонду. Нагадаємо, що в цьому конкурсі усі бажаючі могли зобразити у будь-який зручний для себе спосіб (фото, малюнки, графіка, колаж)  як можна захистити себе від небезпеки  захворювання на рак.

Такі ж самі чашки від «Фідем» отримали і переможці та найактивніші учасники євроквесту разом із грамотами, що засвідчили їхні досягнення.

На останок під скандування учнів «Європа-Україна-Ліцей» в небо над міським ліцеєм при ЖДТУ випустили десятки жовто-блакитних кульок, з надією, що подібні заходи проходитимуть ще неодноразово.

Юлія ДЕМУСЬ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here