Home Місто Підрядники нестимуть відповідальність за неякісний капітальний ремонт доріг у Житомирі

Підрядники нестимуть відповідальність за неякісний капітальний ремонт доріг у Житомирі

104

У Житомирі змінили підхід до капремонтів доріг та тротуарів. Щоб у подальшому не допустити ситуації, коли після капремонтів доріг асфальт зникає через кілька місяців експлуатації, було внесено зміни у типові договори з підрядниками. Про це повідомляють на сайті міськради.

Раніше підрядники не несли жодної відповідальності за якість капітального ремонту. У минулому році експертиза показала, що якість покриття після капремонтів не відповідала нормам. Зараз вже видно, що експерти не помилилися зі своїми висновками.

«У договорах ми прописали гарантійний термін щодо проведення капремонту до 10 років та проведення експертизи після виконання робіт. Акти виконаних робіт будуть підписані тільки після позитивних висновків експертиз. Також у договорі будуть прописані всі технічні норми укладки дорожнього покриття. Тільки після виконання умов договору місто буде розраховуватися за проведений ремонт», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Він також наголосив, що найближчим часом підрядники перероблять всю роботу по капремонту доріг і тротуарів, які не відповідають нормам та не «пережили» зиму. Ці роботи будуть проведені за кошти підрядників.Нагадаємо, що у Житомирі, починаючи з цього року, дороги будуть ремонтувати у три етапи.

Спочатку комунальні служби проведуть аварійні ремонтні роботи, гарантій якості яких ніхто не дає. Після аварійного буде проведено поточний ремонт – фрезерування ям та укладка нового асфальту. Це рішення є проміжним, коли немає фінансової можливості укласти нове покриття по всій ділянці дороги.

Після цього буде проведено третій вид робіт – капітальний ремонт доріг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here