Home Місто Патріарх Філарет в Житомирі освятить відкриття недільної школи, яку будували три...

Патріарх Філарет в Житомирі освятить відкриття недільної школи, яку будували три роки

156

 У зв’язку з освяченням і відкриттям Духовної недільної школи Свято-Михайлівського кафедрального собору 10 травня 2014 року до Житомира приїде Святійший Патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет. По приїзді на Житомирщину Патріарха зустрічатимуть очільники духовенства Житомирщини та прихожани.

«Духовна недільна школа для дітей будувалася впродовж трьох років:  з 2011 по 2014 роки. Настала довгоочікувана мить для всіх дітей та викладачів, коли вони зможуть переступити поріг нової, модернізованої школи», – говорить настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору митрофорний протоієрей Богдан Бойко.  

Програма заходів:

О 10.00 – Патріарх Київський і всієї Руси – України прибуде до Свято-Михайлівського кафедрального собору.

О 10.15 – розпочнеться хресна хода від собору до недільної школи. Запрошуються всі житомиряни та гості міста.

О 10.30 – відбудеться молитва на освячення недільної школи.

По завершенню молитви розпочнуться урочистості на честь побудови недільної школи. В ході урочистостей до житомирян звернеться Святійший Філарет Патріарх Київський і всієї Руси – України. Будуть нагороджені меценати, які допомагали у будівництві недільної школи:

Бірюченко Юрій Олександрович – бізнесмен, житомирянин, проживає у Санкт – Петерсбурзі; Антонов Максим Анатолійович – бізнесмен, проживає у Санкт – Петерсбурзі;

Зубко Геннадій Григорович – житомирянин, народний депутат України;

Сухомлин Сергій Іванович – житомирянин, перший заступник міського голови.

Вихованці недільної школи подарують всім присутнім святковий концерт.

О 12.00 відбудеться прес-конференція Святійшого Філарета Патріарха Київського і всієї Руси – України. Місце проведення:  недільна школа Свято-Михайлівського кафедрального собору (зала на ІІІ поверсі).


На відкриття та освячення дитячої недільної школи запрошені Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій голова Інституту церковної історії, Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон голова Управління Зовнішніх Церковних Зв’язках, Єпископ Вишгородський Агапіт вікарій Київської єпархії керуючий справами Київської Патріархії, Архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав,Єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл,архімандрит Макарійголова Синодального Управління у справах молоді Української Православної Церкви Київського Патріархату.

 

Прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here