Home Місто Оновлення розписів у Михайлівськоому соборі в Житомирі. ВІДЕО

Оновлення розписів у Михайлівськоому соборі в Житомирі. ВІДЕО

102

 Свято-Михайлівський кафедральний собор міста Житомира продовжує оновлювати стіни храму. Художниці Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури закінчили чергові ікони, які були їхнім і дипломним проектом.

Разом зі своїм наставником Денисом Белянським дівчата виконали три роботи – Великий потоп і Вавилонську вежу, які характеризують гріхопадіння людей, а також ікону присвячену Великомученику Юрію Переможцю, який переміг змія. 

”Кожен храм це є особливість, важлива особливість для духовного життя. На це ми молитися не будемо, але це нам буде допомагати молитися і це є дуже важливим. Це буде надихати нас подумати, задуматися. А коли ми говоримо проповіді, ми говоримо про що, – про наше духовне життя і ось тут ми показуємо: ось тут дивіться так може бути в нашому духовному житті”, – говорить настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдан.



Загалом художниці Анна Осадчук, Анна Коваленко та Галина Андрусенко аби створити справжні духовні шедеври витратили більше року часу. І вже незабаром вони розпочнуть переносити роботи на стіни Свято-Михайлівського кафедрального собору.
 
Між тим проект не завершується, наступні ескізи вже розробляються, на нах художники планують зобразити Пресвяту Богородицю.

Ті, хто бажають внести свою пожертву на храм, його розбудову і ті добрі справи, які втілюються в нашій громаді можуть зробити це безпосередньо у самому храмі, вкинувши її у жертовну карнавку (скриньку), яка знаходиться у храмі, або перевести кошти на розрахунковий рахунок громади:


Громада Свято-Михайлівського кафедрального собору
код ЄДРПО 20405242
р/р 26007000019132,
філія АТ "УКРЕКСІМБАНК", МФО 322313

Прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м.Житомира

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here