Home Місто Олександр Левченко очолив військовий інститут в Житомирі, а Данику знайдуть іншу роботу....

Олександр Левченко очолив військовий інститут в Житомирі, а Данику знайдуть іншу роботу. ФОТО

1872

Генерал-майор Олександр Левченко, який донедавна очолював науково-дослідний інститут ГУР Міноборони, віднині керуватиме Житомирським військовим інститутом ім.С.Корольова.

Особовому складу та курсантам навчального закладу його 6 липня представляв особисто Міністр оборони Степан Полторак.

На заході також були присутні голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, його заступник Ярослав Лагута, міський голова Сергій Сухомлин, заступник голови облради Володимир Ширма, начальник ГУ НП у Житомирській області Вячеслав Печененко та інші.

Полторак у своєму зверненні наголосив, що на сьогоднішній день Житомирський військовий інститут використовує свій потенціал лише на 30-40 % у той час, як має усі шанси стати перлиною військової освіти в країні.

Левченку він окреслив чітко основні напрямки розвитку навчального закладу і дав рік на їх виконання. Каже, що ЖВІ ім.С.Корольова має гарні традиції, але новий керівник – це новий подих для колективу закладу, якому необхідно покращувати навчально-матеріальну базу, методичну підготовку, запроваджувати нові спеціальності.

 

За рік військовий інститут в Житомирі має стати одним з провідних в країні не лише за кількістю, але й за якістю підготовки майбутніх офіцерів – професійних кадрів для ЗСУ, в яких нині відчувається нестача.

Полторак переконаний, що практично всі проблеми армії закладаються саме у військових навчальних закладах. Також він наглосив, що нині серед вступників військових вищів 50 і більше відсотків – це молоді люди, що пройшли АТО. При цьому, майже 100% викладачів так само мають практичний досвід у зоні бойових дій та брали участь у вітчизняних та закордонних навчаннях. Без цього, переконаний Міністр, не можна правильно навчати і виховувати поповнення для ЗСУ і у першу чергу такий досвід повинні мати керівники навчальних закладів. До речі, Левченко – учасник АТО.

Окремо Степан Полторак торкнувся теми реформування арміїі в країні, яке, попри нинішню ситуацію і війну, що суттєво впливають та ускладнюють цей процес, має завершитися до 2020 року. Міністр анонсував збільшення бюджетних місць для абітурієнтів військових навчалних закладів. На сьогоднішній день у ЗСУ служить 250-260 тисяч військовослужбовців, але кадрових військових не вистачає, хоча за роки Незалежності було підготовлено тисячі офіцерів запасу.

Міністроборони одякував екс-начальнику ЖВІ ім.С.Корольова Юрію Данику, назвавши його професіоналом і науковцем, досвід якого має бути застосований у потребах ЗСУ. Данику запропонують іншу посаду – рівноцінну попередній чи навіть вищу.

Сам Даник розповів про найбільші досягненя військового інституту за час свого керування ним, а Левченко пообіцяв не збавляти темпи та не вдаватися до кардинальних кадрових змін.

У рамках свого візиту Міністр вручив нагороди і годинники викладачам і курсантам ЖВІ ім.С.Корольова, які здобули бойовий досвід у зоні АТО. Також Полторак відвідає госпіталь, де вручить нагороди пораненим військовим.

Нагадаємо, що нині ЖВІ ім.С.Корольова посідає лише 221-шу позицію у  консолідованому рейтингу ВНЗ України у 2016 році.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського у соцмережі.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here