Home Місто Нова підсвітка Житомирської ОДА використовує в 4 рази менше електроенергії, ніж ліхтарі

Нова підсвітка Житомирської ОДА використовує в 4 рази менше електроенергії, ніж ліхтарі

131

Динамічний синьо-жовтий прапор, який щоночі підсвічує фасад Житомирської облдержадміністрації, розтягується майже на 1325 кв. м. Висота архітектурної підсвітки будівлі – 20,5 м, ширина – 64,6 м.

Світлова інсталяція у національних кольорах була встановлена за ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича до Дня Державного Прапора України 23 серпня.

За інформацією департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА, архітектурна підсвітка приміщення здійснюється двома динамічними каскадами світла – синім та жовтим, що символізують собою кольори національного прапору України. Загальна площа панно світлової інсталяції складає 1324,3 кв. м. Підсвітка реалізована на базі системи енергозберігаючих світлодіодних світильників.

Підсвітка використовує в 4 рази менше електроенергії, ніж ліхтарі. Так, енергозберігаючий ефект від впровадження даної системи складає близько 3 кВт/год. Під час включення світлодіодної системи в черговому режимі, коли після 12 ночі включений лише нижній ряд освітлювальних приладів, економія складе — майже 5,5 кВт/год.

Варто додати, що світлодинамічна система керується DMX контролерами. Це дозволяє змінювати яскравість, інтенсивність світіння, швидкість зміни відтінку, час включення, виключення, що створює відеоефекти різної тривалості та складності. Тобто за допомогою цієї системи можна створити як просту анімацію з плавною зміною інтенсивності світіння, так і складний динамічний проект.

За матеріалами прес-служби ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here